Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
preču zudumi normatīvi un uzkrājumi Uz tēmu sarakstu
preču zudumi normatīvi un uzkrājumi
Par uzkrājumiem preču zudumiem. UIN MK noteikumos teikts , ka jāveido zudumu normatīvs nākamjam gadam. Saprotu, ka tas jāveido tekošā gada beigās nākamajam gadam. Kā rīkojums vai kā normatīvs. Vai uzliekot to uz papīra, tas kaut kādā veidā jāastpoguļo arī grāmatvedībā veidojot uzkrājumus par šo summu un tad attiecīgi UIN delarācijā? Vai tas paliek tikai uz papīra kā iekšējs dokuments?
Atbildes (7)
Zudumu normas veidojas aprēķinu ceļā par iepriekšējiem trīs gadiem faktiskos zudumus : ar 3 un lūk normatīvs gatavs tekošajam gadam. Visu kas virs jāpalielina UIN dekl.Aprēķins paliek uz papīra kā iekšējs dokuments.
Ieliku failu glabātuvē nolikumu un VId metodisko materiālu izrakstiņu,varbūt noder.
Paldies, Vijolīte, arī es bez atļaujas nošpikoju.
Aivars007- man tur mazliet aprēķinā, kur ir pa gadiem faktiskais %, pašu pirmo vajag 2004. gads u n 1,4% , kad pati paskatījos, secināju, ka tur pārveidojot no gada uz gadu mājās tāds saglābājies.Izdzēsu un ieliku izlabotu.:-)
Paldies, man jau sava galva arī reizēm ir uz pleciem... Es jau neko akli nepārkopēju, vienmēr pielāgoju situācijai un arī aprēķinus pārbaudu.
Vienalga liels paldies! Galvenais, ka ir pamats.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture