Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Klubs (jautājumi, novēlējumi, domas)
Ne grāmatvedība Uz tēmu sarakstu
1208 ziņojumi
Atbildes (438)
Man palūdza pārņemt un sakārtot nelielai mazkapitāla firmiņai grāmatvedību. Firma dibināta pagājušā gadā. Lai iepazītos, paņēmu pagājušā gada pārskatu. Atveru un ieraugu, ka firmas pamatkapitāls ir nulle!
(jāpiebilst, ka UR dokumentos jau nu nulle nav)
Транспортной фирме для получения лицензионных карточек необходимо иметь капитал и резервы на 9000+5000+5000EUR. Подскажите PLZ если кто-то уже сталкивался как лучше сделать?
И на все объяснения этой бухгалтерши, они отвечали. что так по закону, и что она ничего не понимает.......
10269 ziņojumi
И на все объяснения этой бухгалтерши, они отвечали. что так по закону, и что она ничего не понимает.......
И на все объяснения этой бухгалтерши, они отвечали. что так по закону, и что она ничs его не понимает.......
6641 ziņojums

Man tik lieli brīnumi nav bijuši.
10269 ziņojumi
6641 ziņojums
Nevienā likumā vai MK noteikumos nav aizliegts uzrādīt rēķinā MUN
(droši vien tādēļ, ka nevienam nav ienācis prātā, ka kāds to darīs). Ir zināms, kam rēķinā noteikti jābūt, un ja visi nepieciešamie rekvizīti un informācija ir ietverti, tad varētu akceptēt arī šādu rēķinu.Vienīgā problēma, ko es šeit saskatu, ir tāda, ka attiecīgā uzņēmuma MUN aprēķins visdrīzāk būs kļūdains, bet tā jau ir viņu problēma - viņi pie 100 ls pakalpojuma pierēķina klāt 9 Ls MUN, kaut patiesībā viņu realizācija ir 109 Ls, no kā MUN būtu 9.81 Ls.
Virsgrāmatā vajag pārgramatot UIN kontu.(pārskaitīts UIN nodoklis)
Kā tas ir darāms? (dzirdēju, ka pārgramato uz kādu no otrās grupas kontiem debetā)
Paldies par atbildēm
liels paldies!
Vai būs pareizi D 2380 K 2670?
Vai, ja nav norādīts norēķinu konta pārskaitījums vai citi naudas līdzekļi, Naudas grupu negrāmato?
Pēc ka to nosaka? Analizējot grāmatojuma kontus vai "loģiski"?
Piemēram, ietekmi uz bilanci nosaka pēc ta, vai abas bilances puses posteņi palielinās/samazinās vai izmaiņas notiek tikai vienā no tiem.
Bet kā ir ar ietekmes uz peļņu noteikšanu?