Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
pamatkapitāls
Sveiki! Man ir jautājums, es pēc meneša vēršu vaļā uzņēmumu un gribu uzzināt atbildi uz tādu jautājumu:
Vai no pamatkapitālam(pašu kapitāla) ir kāds labums ,kuru obligāti vajag iemaksāt komercreģistrā par SIA dibināšanu 2000Ls.
Man ir iespēja to palielināt līdz 10 000 Ls vai ir vērts vispār to darīt, ja es palielināšu, kāds man būs no tā labums.
Jau iepriekš paldies, par atbildi.
Atbildes (7)
Вам лично никакого.
основной капитал - это деньги вложенные в бизнес владельцами. Чем больше сам владелец вложил, тем больше доверия к такой компании у кредиторов.
Но это важно только в том случае, если кредиторы умеют баланс читать и хотят это делать.
Spasiba za otvet!
Man vēl viens jautājums ir, ja es iemaksāšu nevis minimālo 2000Ls, bet 5000Ls ,tad es starpību varu dabūt atpaķal 3000Ls (pēdējos 2000Ls ,ka es saprotu ,man neviens neatdos).
Да никто и забирать не будет. Основной капитал - это деньги, которые учредитель вкладывает для начала развития бизнеса. Вот и развивайтесь на них.
Cilvēk mīļais- ja dibini uzņēmumu izrunājies ar kādu speciālistu ( juristu vai nākošo grāmatvedi) par šim lietām- Jums galvā ir galīgs vakums šai jomā un ar gadījuma padomoem grāmatvežu diskusiju forumā nekas labs neiznāks.
Jau kārtējo reizi brīnos kāpēc studentiem nemāca par to, ka PK iemaksātā nauda vai ieguldītais PL nebūt nav jāiekonservē, bet var brīvi rīkoties. Iemaksa PK takš notiek savā kontā kas tad tur Jums viņus atņems;-)
Попробуйте зайти на сайт Регистра и там почитать самое необходимое. И почитайте Коммерческий закон. Все, что каается именно вашей деятельности (СИА). Это только совет.
И сразу присмотрите себе бухгалтера, т.к. отчеты надо начинать сдавать сразу, как зарегистрируетесь и советоваться с бухгалтером по любому движению денег (и вообже по любому движению) лучше "до того", а не "после того".
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture