По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti

kases orderi Uz tēmu sarakstu

kases orderi
Lūdzu padomu. Kā pareizi noformēt kases izdevumu orderi. Situācija šāda:mūsu firma caur kasi apmaksā par preci pēc piestādītās p/z. Kases izd. orderī naudas saņēmējs norādu v. uzv.pers k. mūsu direktora, jo viņš šo naudu no kases paņēma un aizveda firmai XXX, šī firma pretī dod kases ieņēmumu ordera kvīti. Man māc šaubas ,varbūt naudas saņēmējs jānorāda firmas nosaukums? Pamatojumā rakstu apmaksa pēc p/z nr...Paskaidrojiet man lūdzu, jo parīt jāved uz VID pārbaudei.
Inkat
Inkat 11.01.2009 13:22
187 ziņojumi

Atbildes (10)

Kases dokementiem ir jābūt personificējamiem un nevar būt saņēmējs arī firma.Janu firmas kokrēts darbinieks ar pilnvarojumu, bet firma kā tāda noteikti nē. Direktors var saņemt avansu un tad no sava avansa samaksāt firmai.Pieviņa avansa norēķina tad var likt šo firmas skaidras naudas darījuma apliecinājumu. Es tā to redzu.
Vijoliite
Vijoliite 11.01.2009 13:34
1711 ziņojumi
Viss tā kā būtu labi - izsniedz naudu uzņēmuma darbiniekam. Bet tālāk labāk to visu kārtot caur avansa norēķiniem, kur av.norēķina persona pieliek naudas samaksas attaisnojuma dokumentu.Untas parasti nav kases ieņēmumu orderis, bet gan EKA čeks vai VID reģ. kvīts.

Naudas saņēmējs nedrīkst uzrādīt firmas nosaukumu, tikai cilvēka datus, ja tas naudas saņēmējas firmas darbinieks saņemtu naudu pie jums, tad viņam pilnvara un klāt pie izd.orderapavadzīme par kuru nauda samaksāta.

Tā kā neko jau tagad nevarēsiet labot, tad visumā viss labi tikai par to kases ieņēmuma kvīti aizdomīgi( kaut gan zinu ka ir uzņēmumi kas tādus izdod bat vai tas pareizi nez vai, bet kaut kāds attaisnojuma dok. jau ir.)
Ilma
Ilma 11.01.2009 13:39
30495 ziņojumi
Jā, es arī par to kases ieņēmuma ordera kvīti domāju, ka diez vai tas ir skaidras naudas darījumu apliecinošs dokuments. Arī ražotājiem vai lauksaimniekiem tā ir VID reģistrēta darījumu kvīts. Un, vai vispār viņš varēja maksāt citai juridiskai personai par precēm skaidrā naudā?
Vijoliite
Vijoliite 11.01.2009 13:59
1711 ziņojumi
Ja reiz pērkas ar skaidru naudu, pretī saņemot kases orderi, par preci vienalga jābūt noformētai pavadzīmei, kurā ir firmas rekvizīti.

Kases orderī var ierakstīt ne tikai fiziskās personas datus, bet arī uzņēmuma datus.
Andaz
Andaz 11.01.2009 15:45
27897 ziņojumi
Jā pavadzīme ir, kases orderis ir.
Inkat
Inkat 11.01.2009 19:48
187 ziņojumi
"Man māc šaubas,,varbūt naudas saņēmējs jānorāda firmas nosaukums?"- naudas saņēmējs noteikti nē, pamatojumā vēl varētu būt. Nu, ja nav daudz tādu darījumu, bet vispareizāk, manuprāt, to ir darīt caur avansa norēkinu.
Vijoliite
Vijoliite 12.01.2009 06:22
1711 ziņojumi
Bet vai tas ir pārkāpums , ka es kontēju D 53.. K 2610 ?
Inkat
Inkat 12.01.2009 13:55
187 ziņojumi
Nav pārkāpums.

Uzrakstiet ko teica pārbaude.
Ilma
Ilma 12.01.2009 14:06
30495 ziņojumi
Paldies! Ok!
Inkat
Inkat 12.01.2009 16:18
187 ziņojumi
Aizvedu VIDam šodien mūsu kases izd. orderus un otrās firmas kases ieņēmumu orderu kvītis apstiprinājumam , ka viņi ir saņēmuši naudu, jo VIDa vēstulē bija prasīts sniegt paskaidrojumu par skaidrās naudas izlietojumu . Pieņēma un teica gaidīt rakstisku atbildi, jo visa šī jezga bija sakarā ar pieprasījumu par PVN novirzīšanu nodokļiem. Starp citu par novembra iesniegumu jau trešā pārbaude:-O
Inkat
Inkat 13.01.2009 16:00
187 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.