По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts

UIN dekl.labojumi Uz tēmu sarakstu

UIN dekl.labojumi
Vai man ir jālabo gada pārskats un UIN deklarācija, ja es tagad konstatēju, ka aprēķinot nolietojumu n o d o k ļ i e m, neesmu pielietojusi koeficientu saskaņā ar UIN likuma 13.panata1.daļas 7.apakšpunktu ("ja uzņēmuma taksācijas periods ir īsāks vai garāks par 12 mēnešiem, uzņēmuma pamatlīdzekļu taksācijas perioda nolietojuma kopsumma, kas aprēķināta saskaņā ar šo pantu, tiek reizināta ar koeficientu, kuru aprēķina, mēnešu skaitu taksācijas periodā dalot ar 12"). Bet mēs reģistrējāmies UR 2003.gada30.jūlijā. Mana programma aprēķināja p/l nolietojumu kategorijai kopā, neņemot vērā koeficientu, un es automātiski ierakstīju programmas rezultātus.

Kā arī nemateriālo ieguldījumu norakstāmo vērtību aprēķināju nevis tāpat kā finanšu grāmatvedībā Summa : 5 (gadi) x 5 (mēneši ekspluatācijā) :12 (gada mēneši), bet summa : 5.

Sakiet, vai jālabo? Un, kā tiek iesniegti labojumi VIDā? Vai jāiesniedz viss gada pārskats no jauna, vai var iesniegt tikai labotu "Pamatlīdzekļu nolietojuma un nemateriālo ieguldījumu vērtības aprēķina kopsavilkuma karti" un "Ilgtermiņa ieguldījumu kustības pārskatu"

Tas ir mans pirmais gada pārskats, tādēļ pārdzīvoju. Vēl pie reizes ir šaubas par to, vai UIN deklarācijā kādā no ailēm vajadzēja iekļaut citus ieņēmumus (% par bankas konta atlikumu) un citus izdevumus (ziemassvētku apsveikumi)???
Samanta
Samanta 19.05.2004 16:03
26 ziņojumi

Atbildes (6)

Droshi vien Maija_MU labaak atbildees, bet ja nolietojums mainaas, mainiisies arī bilances PL vertība, respektīvi arī bilance labota jānodot, UIN deklarācijā mainoties PL nolietojumam mainās arī aprēķinātais apliekamais ienākums un nodoklis, arī ilgtermiņa kustības pārskats. Domāju vienkāršāk nodot labotu gada pārskatu, bet vai tas ir viegli izdarāms nezinu, neesmu saskārusies, parasti 7 reiz paarbaudu pirms nododu. Bet neviens jau pa galvu nesitīs, VIDaa arī strādā tikai cilvēki un sapratīs, ka taču kļūdījās. Jautājiet savā VID nodaļā.
Cleo
Cleo 19.05.2004 16:13
19234 ziņojumi
UIn deklarācijā jāiekļauj arī davanas utml., jo par tām summām apliekamais ienākums tiek palielināts, jālasa likums un UIN deklarācijas rindas, pēc kura panta kas iekļaujas.
Cleo
Cleo 19.05.2004 16:19
19234 ziņojumi
Bilance nemainīsies, jo UIN deklarācijā ir lieli zaudējumi.
Samanta
Samanta 19.05.2004 16:21
26 ziņojumi
Es atvainojos, Ilgtermiņa ieguldījumu kustības pārskats nemainīsies, jo nolietojums finansu grām. ir pareizs.
Samanta
Samanta 19.05.2004 16:25
26 ziņojumi
Если неверно посчитан налоговый износ, декларацию надо менять. Иначе насчитают штраф даже если налог после исправлений платить не надо. Уклонением от налогов у нас считается предоставление неверных сведений в декларациях.

Доходы от процентов и расходы на подарки должны были пройти через расчет прибыли или убытков. На доходы от процентов ничего корректировать не надо, они и так попали в 01 строку декларации и в налогооблагаемый доход. На сумму расходов на подарки надо увеличить налогооблагаемый доход в 03 строке.

Налоговый износ в балансе не отражается и если после уточнения декларации не изменится налог, баланс измениться не должен.
Maija
Maija 19.05.2004 16:34
28223 ziņojumi
Tik tiešām Jums ir jāpiemēro minētais Likuma koeficients (nolietojuma summa saskaņā ar 13.p. : 12 x 5).

Datora programma ir datora sastāvdaļa, tādēļ domāju, ka tās vērtība būtu iekļaujama 3.kategorija(un nolietojums jārēķina kopā ar datoru). Uzskatu, kas tas nav nemateriālais aktīvs, jo Jūs neesat iegādājušies tiesības un šīs programmas pavairošanu, izplatīšanu un tml., bet gan savām vajadzībām.

Uzskatu, ka gada pārskats ir labojams.

Tam ir sastāda cita UIN deklarācija un grāmatvedības izziņa (paskaidrojums). Vienā no "Bilances" numuriem (apmēram pusgadu atpakaļ) bija rakstīts par kļūdu labojumiem. Mēģiniet pārlasīt. VID ir jāiesniedz tikai deklarācija un izziņa - finanšu grāmatvedības kārtošana ir Jūsu (gandrīz) personīgā lieta.

Bankas konta atlikuma procentu ieņēmumi tā vai citādi parādās peļņas vai zaudējumu aprēķinā, analoģiski - citi iedevumi. Sakarā ar procentu ieņēmumiem deklarācijā nekas vairs nav uzrādāms (tie ir iekļauti AIe), bet Ziemassvētku atklātnes, visdrīzāk var uzskatīt par reprezentācijas izdevumiem (UIN deklarācijas 9.r. + 40%). Pie kam arī PVN 40% aizies uz izmaksām, ja Jūs esat PVN maksātāji.

M.G.
Mu-maija
Mu-maija 19.05.2004 16:34
15863 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.