По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Ziedu tirdzniecība Uz tēmu sarakstu

Ziedu tirdzniecība
Sveikas!!! Atsaucieties, kam sakars ar ziedu tirgošanu.Kā jūs noliktavas uzskaitē vadāt puķes, vai katru atseviški, kā norādīts PZ, vai var apvienot grupā.Tad sanāk katrai rozes šķirnei sava preču kartiņa vai kā!!!Mums uzskaite ir nepārtrauktā, jo ir vēl cits darbības veids.Tikkoatvēram veikalu un esu apstulbusi nedaudz:)) Pie kā varētu atrast metodiku??
Pikapu
Pikapu 16.02.2009 23:53
328 ziņojumi

Atbildes (25)

Ka norādīts PZ, katrai rozes šķirnei sava preču kartiņa. Bet to dara noliktavas darbinieks.
Povelina
Povelina 17.02.2009 00:09
349 ziņojumi
Bet mums tāda nav. Vai to es varu darīt pati, kā grāmtvede:-/ Vai labāk uzlikt pārdevējai, ka papildus pienākumu.Tāpat man pašai to vien nāksies pagaidām darītLOL

Un kā tad var norakstīt tos ziedus, vai to jādara katru dienu pēc pārdotiem čekiem vai var, piemēram ,pa nedēļām vai mēnesī vienreiz.Protams varu to pielikt pie grāmatvedības politikas:))Tāpat vēl jāķerās klāt tai polikas izstrādei;-)
Pikapu
Pikapu 17.02.2009 01:06
328 ziņojumi
Ja jūms ir daudz laika - var un to ari darīt. Ka bus uzrakstīts jūsu metodika - tā un norakstiet.
Povelina
Povelina 17.02.2009 10:29
349 ziņojumi
Mēs izvēlējāmies otru metodi. Uzskaitīt katru puķi nav reāli!!!!!! Visu gadu lieku uz 7 grupu, gada beigās koriģēju.
Santins
Santins 17.02.2009 17:55
29 ziņojumi
Šeit jums jauzticas pārdevējam. Bet uz 7.gr ari var. Veiksmi darbā:-)
Povelina
Povelina 17.02.2009 22:10
349 ziņojumi
Vai neieteiktu pie kā failos varētu paskatīties, rīkojumu par ziedu zudumu normu (vai kaut tamlīdzīgu-preču zudumu normas):-) Es saprotu, ka to var izrēķināt pēc 3 gadu apgrozījuma , bet ko lai raksta,ja tik uzsākot darbību ar ziediem.Vai3% nebūtu par maz???
Pikapu
Pikapu 18.02.2009 22:20
328 ziņojumi
Labojums-ja pirmo mēnesi ar to sākam nodarboties.
Pikapu
Pikapu 18.02.2009 22:21
328 ziņojumi
Pirmie trīs gadi jāskatas pēc fakta. Un uzrāda UIN derklarācijā.
Povelina
Povelina 19.02.2009 22:43
349 ziņojumi
Paldies:-)
Pikapu
Pikapu 20.02.2009 18:27
328 ziņojumi
Pikapu- varat ieskatīties manā failu glabātuvē,ir nolikums tieši ziedu veikalam dabīgā zuduma aprēķinam un normatīva noteikšanai. Ir ziedu salons, ar vairāku desmitu tūkstošu apgrozījumu mēnesī,bet vairāk par 1,5-1,8% nav bijis praktiski.

Īsti nesaprotu par to noliktavu, kāpēc tas vajadzīgs?

"Vai labāk uzlikt pārdevējai, ka papildus pienākumu." Kāds pārdevējai sakars ar noliktavu? Mēs to darām bez noliktavas, saņem tieši veikals un uz 7....Gada beigās inventarizācija un papildus grāmatojums.Katrs zieds ir prece ar savu cenu utt.

Gribu vērst uzmanību uz to, ka ziedu pušķu un to izstrādājumu veidošanai ir vajadzīgas kalkulācijas. Ja tas Jūs interesēs, varam pie tā atgriezties.
Vijoliite
Vijoliite 21.02.2009 14:19
1711 ziņojumi
Paldies , Vijolīt;-) Nolikums par ziedu zudumiem derēs!nebūs pāšai jāsacer:-)

Nju mums ar tāda kā noliktava nav, viss nonāk pa taisno veikalā. Bet šeit biju domājusi par grāmatvedības uzskaiti, ziedi ir taču prece ko tirgojam, tātad, jāved noliktavas uzskaite par katru preču pozīciju.Laikam es atkal esu ieciklējusies uz nepārtraukto metodi.Tadsanāk tā, uzreiz visu iepirkto preci uz idevumiem, ieņēmumi atseviški, gada beigās inventūra, kas ir veikalā to ieliek materiālos, vai tā:-O bet vienalga,taču sākumā katram iepirktajam ziedam atver savu noliktavas kartiņu, ar iepirkto daudzumu un cenu???

Par ziedu pišku kalkulāciju esu informēta, bet labprāt dzirdētu, kā tas notiek dzīvē?
Pikapu
Pikapu 21.02.2009 18:45
328 ziņojumi
Jūs jau pēc Nolikuma varat redzēt, kā notiek DZ grāmatošana.Tikai tur vēl ir pielikums un kopsavilkums, tos var wordā pats pēc saviem ieskatiem izveidot atkarībā no tā , ko Jūs tur gribat redzēt.Tātad, tur skaidrs!

Tālāk! Nu nevajag ne kartiņas , ne noliktavas uzskaiti kartiņās, un par noliktavu kā tādu vispār šajā gadījumā nav jādomā. Mazumtirdzniecībā nav jābūt noliktavai un noliktavas uzskaitei, lai preces tirgotu.JaJūs paralēli nodarbosieties arī ar vairumtirdzniecību, tad tā varētu darīt.Jūs varbūt mulsina, kur lai ņem mazumtirdzniecības cenu? Uz saņemšanas pavadzīmes aprēķiniet katrai precei un nevajag atsevišķi nekādu citu pavadzīmi.Zieds ir tāda pat prece kā piens vai maize, nu, labi,čipši.

"Tad sanāk tā, uzreiz visu iepirkto preci uz idevumiem, ieņēmumi atseviški, gada beigās inventūra, kas ir veikalā to ieliek materiālos, vai tā" - jā tieši tā pirmajā gadā, tikai nevis materiālos, bet veido preču krājumus - uz preču krājumiem. Tas viss iegādes cenās.

To, kas būs pēc inventarizācijas akta uz gada beigām, iegrāmatosiet preču krājumos(2130), samazinot iegādes izmaksas(7120). Ar grāmatojumu D2130/7120K. Ieņēmumu iegrāmatošanai es izmantoju starpkontu, piemēram, D23../ 6110K,5721K.Grāmatoju visu summu no EKA mēneša beigās. Katru dienu, vai kā citādi noteikts uzņēmumā, iemaksa uzņēmuma kasē vai bankā D2610/23..K.

Pēc VID vēstules, ziedu un to izstrādājumu viedošana ir pielīdzināma ražošanai.Tāpēc katram izstrādājumam tā veidotājs aizpilda kalkulācijas kartiņu, kurā vienkārši ir uzskaitīti visi materiāli, kas tiek izmantoti izstrādājuma izgatavošanai.Tas ir arī kā pamats vai izcelsmes dokuments konkrētajām veikalā esošajam izstrādājumam.Muļķīgi tas ir, bet tāda bija VID prasība, jo mums nebija, pēc tam atsūtīja vēstulīti ar skaidrojumu.
Vijoliite
Vijoliite 22.02.2009 08:58
1711 ziņojumi
Kāpēc realizācijai ir vajadzīgs starpkonts, nesapratu?:-(
Japaina
Japaina 22.02.2009 10:47
10269 ziņojumi
Tāpēc, ka es kasē iemaksāju tikai apaļās summas, un man tā liekas vienkāršāk.Esmu lasījusi tepat forumā daudzas tēmas ar dažādiem variantiem.Manā gadījumā,piemēram, ieņēmumi mēnesī ir 2252,45, kurus iegrāmato pēc EKA, kasē mēnesī iemaksāts 2230,00,maiņas nauda uz nākošo mēnesi ir 22,45( kas paliek mēneša pēdējā dienā EKA), arī konta atlikums ir 22,45.Tikai jāsalīdzinas EKA žurnālu atlikumu ar konta atlikumu. Un nav jāseko līdzi iemaksām ar santīmiem, kā daudzi dara, kad it kā iemaksā kasē visus ieņēmumus,katru reizi iegrāmatojot un neatstājot pat maiņas naudu, vai atstājot maiņas naudu tikai noteiktu kādu apaļu summu, piemēram 20 latus.Maiņas naudas lielums man ir noteikts,iegrāmatots vienreiz kā maiņas nauda, ko drīkst atstāt kasē - robežās no 20-30 latiem.
Vijoliite
Vijoliite 22.02.2009 15:13
1711 ziņojumi
"Kāpēc realizācijai ir vajadzīgs starpkonts, nesapratu?" - кассовых аппаратов может быть несколько, а касса одна. К тому же, через кассовый аппарат пробиваются не только наличные деньги - могут быть и расчеты картоской, и подарочной картой.
Martinas
Martinas 22.02.2009 16:14
38532 ziņojumi
Paldies, Vijoliit!!!Nju tagad kļuva viss daudz skaidrāks:)Bet preču novērtējuma metodi ir FIFO,:)Daudz tas jau neko nemaina, tāpat gada beigās preču krājumus uzrāda pēc pēdējās pavadzīmes iegādes cenām, vai tā!

Jā par pušķu izgatavošanu tiešām stulbi, katram pušķitim sava kalkulācija:)

tad nav jābrīnās, kad mans šefs pirmo gadu ieraudzīja grāmatvedības papīrus, vinš bija izbrīnīts, kur tik daudz papīru:)Būs vēl vairāk

Pikapu
Pikapu 22.02.2009 21:58
328 ziņojumi
Diemžēl:-S
Ilma
Ilma 22.02.2009 22:13
30495 ziņojumi
Vēl neliels jautājums, varbūt ne pa šo tēmu-pirmo reizi saskaros ar EKA Zurnālu, izlasīju VID noteikumus, vai man pārdevēja pareizi raksta-veikals strādā līdz pl.19, tātad naudu uzrāda 23 ailē, ko nākošajā dienā iemaksās kasē.Bet kur to naudu glabāt līdz tam, seifa nav:)un maiņas nauda paliek kases aparātā, tad to uzrāda 21 un 24 ailē, vai tā!!!Iepriekš liels PALDIES!!!!
Pikapu
Pikapu 23.02.2009 14:28
328 ziņojumi
Mums veikalā bija tieši pretēja kārtība - maiņas nauda bija nemainīga 20 lati, bet izņēma no kases aparāta visu ietirgoto.

Par naudas glabāšanu - nauda jāglabā seifā, sliktākajā gadījumā metāla kastē, kas pieskrūvēta galdam, skapim vai tml. Mēs arī EKA kasē nekad neturējām vairāk 50 latus, vienmēr vairāks reizes dienā inkasējām un glabājām seifā.

Sargi sevi-tad Dievs tevi sargās.
Andaz
Andaz 23.02.2009 16:24
27897 ziņojumi
Es ar Ziedu tirdzniecības firmu strādāju 4 mēnešus. Sākumā likās, ka viss ir vienkārši, bet tagad, palasot forumu, man galvā ir putra. Es no pārdevējām nevaru panākt, lai viņas raksta pareizi EKA žurnālu un pavadzīmes, bet ja viņām vēl būs kalkulācija jātaisa, es sajukšu prātā. Vijolīt, ļoti gribētu pakonsultēties ar jums. vai varat man, lūdzu, iedot savu e pasta adresi?
Santins
Santins 24.02.2009 11:41
29 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.