Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nodokļi un nodevas
Uzkrājumi atvaļinajumiem, VSAOI Uz tēmu sarakstu
22 ziņojumi
Atbildes (27)
22 ziņojumi
22 ziņojumi
Lūdzu atbildēt pēc būtības, nevis filosofēt.
22 ziņojumi
Kaut arī Ilmas kundze raksta, ka "visu laiku zvērinātu revidentu viedoklis...", es atļaušos citu viedokli paust, kuram ir piekritis arī zvērināts revidents.
Katram darbiniekam individuāli, ar precizitāti līdz diviem cipariem aiz komata, pēc stāvokļa uz 01.janvāri aprēķinu neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju pārskata periodā. Vienlaicīgi aprēķinu arī VSAOI summu katram darbiniekam. Aprēķins balstīts uz darbinieka darba algu iepriekšējos 6 mēnešos, kā jau tam arī jābūt.
Un lūk, šo summu grāmatoju D7XXX K56XX. Bilancē to atspoguļoju rindā "pārējie kreditori" "uzkrātās saistības". Nākošajā gadā tieši pēc tāda paša smalka aprēķina katram individuāli kopējo summu koriģēju ar starpību starp iepriekšējā gada grāmatojumiem D7XXX K56XX (ja palielinās), vai otrādi D56XX K7XXX (ja samazinās).
Nekādas saistības ar UIN deklarāciju, jo D7XXX summa tiek iekļauta PZA vai arī K7XXX summa (samazinājuma gadījumā) ir ņemta vērā PZA.
Protams, šādā veidā izdarās reti kurš grāmatvedis, jo bailēs no zvērināta revidenta un bailēs no VID inspektoriem drošāk ir visu iespējamo iekļaut UIN deklarācijā kā apliekamo ienākumu. Bet... neviens standarts (pēc manas saprašanas) neliek to darīt. Un revidents, kas mani pārbauda, tam pilnībā ir piekritis.
Biruta - atvainojiet, ja sanāca filosofija. Bet centos cik varēju izskaidrot savu pieredzi.
22 ziņojumi
Un kādus secinājumus izdarījāt? Kā domājat rīkoties pati? Mana pieredze jau vēl nav likums. Citiem grāmatvežiem ir citāda pieredze šajā jautājumā.
Un tas - atv. rez. veidošana tika veikta tieši tādā kārtībā, kādu uzrāda Aivars007.
Sekojoši - NA par AUIeN nav izvirzīta prasība iekļaut /pārvietot uz/ t.s. atvaļinājuma rezerves kā obligāta - arī es to daru tāpat kā Aivars007 vēl šobaltdien. Dzīva.
nav ziņojumu
22 ziņojumi
2691 ziņojums
Vai visu summu par neizmantotiem atvaļinājumiem un darba devēja VSAOI liekiet kopā (D7XXX K56XX) ?
6 ziņojumi
8241 ziņojums
Izskatas, ka varu izmantot to. Bet man jautājums, vai varu tur kontet gan visu summu par neizmantotiem atvaļinājumiem un darba devēja VSAOI... ?
man neliela pieredze darbā. Ļoti vajag padomiņu
6 ziņojumi
Tad kura kontā to labāk likt?
Vai pietiekāmi, ka PZA uzrādam uzkratajās saistībās summu par neizmantotajiem atvaļinājumiem?
6 ziņojumi
8241 ziņojums