Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Gada pārskats
Statūtos paredzētās rezerves Uz tēmu sarakstu
Qwerty23 28.03.2009 20:37
57 ziņojumi
57 ziņojumi
Atbildes (14)
Skatieties vēl tālāk Statūtos, kam bija paredzēts izlietot rezerves - varbūt varat izmaksāt kādas prēmijas vai ko citu. Ja būtu zaudējumi, varētu tos samazināt.
Ak Dievs,kas par padomiem!
Nekādas "prēmijas vai ko citu" - neiedomājieties maksāt.
Visi gada laikā veiktie izdevumu jāiekļauj P/Z aprēķinā!
Nekādas "prēmijas vai ko citu" - neiedomājieties maksāt.
Visi gada laikā veiktie izdevumu jāiekļauj P/Z aprēķinā!
Par prēmijām es arī zinu, ka nevar likt.
Mu-maija- bet es drīkstu tās rezerves pārgrāmatot atpakaļ uz iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu??
Mu-maija- bet es drīkstu tās rezerves pārgrāmatot atpakaļ uz iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu??
Qwerty23 29.03.2009 19:11
57 ziņojumi
57 ziņojumi
Es uzskatu, ka nē, bet zvērinātie revidenti (gandrīz visi) uzskata, ka drīkst!
Normatīvajos aktos par to nav minēts.
Normatīvajos aktos par to nav minēts.
А почему нельзя. Когда-то закон требовал создания резервов.
Больше не требует. Значит, можно распоряжаться по своему усмотрению. Капитал принадлежит хозяевам и они могут распоряжаться свои имуществом как угодно.
Больше не требует. Значит, можно распоряжаться по своему усмотрению. Капитал принадлежит хозяевам и они могут распоряжаться свои имуществом как угодно.
Закон требовал создание только обязательного резерва для покрытия убытков (то и является едиств. разумно образованным резервом).
Других резервов Закон не просил.
А уж если сами их организовали на "неизвестно какие цели", то и используйте их на них.
Других резервов Закон не просил.
А уж если сами их организовали на "неизвестно какие цели", то и используйте их на них.
А как резервы можно использовать на "неизвестно какие цели"? Ничего напрямую из резервов не списывается. Резервы - это заначка, чтобы раньше достижения цели деньги не пропили. Цели достигнуты, значит можно и заначку тратить.
Man arī tādas bija bilancē! Pārgrāmatoju uz nesadalīto peļņu un izmaksājām dividendēm pēc īpašnieku rīkojumiem!!
Torija 29.03.2009 20:53
340 ziņojumi
340 ziņojumi
Sirsnīgs PALDIES par sniegtajām atbildēm!! Veiksmīgu Jums pirmsdarba nedēļas vakaru:-)
Qwerty23 29.03.2009 21:37
57 ziņojumi
57 ziņojumi
Tas arī ir pats sakarīgākais no risinājumiem un, paldies Dievam, nav bijušas pat iebildes.
Ja tās - Statūtos paredzētās rezerves - *nostāvējušās* līdz šim brīdim - labi vai pat labāk par labu.
Kā ar labu vīnu - jo ilgāk stāvējis, jo mazāk var būt iebildumu...
Ja tās - Statūtos paredzētās rezerves - *nostāvējušās* līdz šim brīdim - labi vai pat labāk par labu.
Kā ar labu vīnu - jo ilgāk stāvējis, jo mazāk var būt iebildumu...
Liepupe 30.03.2009 06:55
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt