PVN izslēdzoties???????????????/
kad registreeja uznjeemumu, bija iedomaajusies, ka vinjas apgroziijums gada laikaa noteikti sasniegs 10 000Ls, tapeec uzreiz noregistreejaas par PVN maksaataaju, lai nezaudeetu PVN par nopirktajiem pamatliidzekliem un telpu remontu, ko ielikaam priekshnodoklii. Tacu tagad nonaacaam pie secinaajuma, ka 10 000Ls prieks vinjas ir krietni par liels cipars, ja buus tikai taada frizeetava vien.Tapeec noleemaam, kad beigsies PVN paarmaksa, un , ja gadiijumaa joprojaam tie 10 000Ls netiks paarsniegti, tad arii izsleegsimies no PVN maksaataajiem. Tagd shii te paarmaksa veel ir, tacu piektdien seminaaraa izdzirdeeju, ka izstaajoties no PVN maksaataajiem vajagot atmaksaat budzetaa PVN, apreekinot to no atlikumaa esosajiem PL un kraajumiem (Likuma 3 pants 8 dalja). Un te saakas probleema. PL mums ir uz 10 gadiem, taa ka atlikusii veertiiba liela. Tapeec es te kameer veel taa paarmaksa ir arii steidzu noskaidrot cik man buus jaatmaksaa budzetaa, lai vareetu rast kautkaadus risinaajumus, citaadi bankrots buus, ja tagad buus vel jaamaksaa tas PVN.
Tajaa likumaa ir teikts, ka tikai PL un kraajumi, bet mums vel liels priekshnodoklis bija iekljauts par IEGLDIIJUMIEM NOMAATAJOS PL- telpu remonts, kuru izdevumi ir sadaliiti uz nomas liiguma terminju. Tad luuk man nav skaidrs, vai shis PVN par telpu remontu arii jaatmaksaa budzetaa vai nee.???? It kaa jau likumaa nav mineeti ieguldiijumi nomaatajos PL, bet varbuut tas pats par sevi jaasaprot, ka tas taapat ir PL?
Luudzu paliidziet. Es tik ljoti ceru, ka par to nav jaatmaksaa, bet drosi vien jau kaa parasti buus viss taa, kaa parasti man ir aizdomaas, un man aizdomas saka , ka tomeer buus jaatmaksaa.