По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Datorprogrammas, autortiesības un licencēšana

MAKSĀTNESPEJA - kad darbinieki saņem neizmaksātās algas Uz tēmu sarakstu

MAKSĀTNESPEJA - kad darbinieki saņem neizmaksātās algas
Labdien!

Biju uzņēmuma darbiniece, kurš man neizmaksāja algu, iesūdzēju šo uzņēmumu tiesā, tagad šis uzņēmums ir maksātnespējīgs, bet tas neatrisina galveno problēmu - algas izmaksāšanu man kā bijušajam darbiniekam. Vai kāds ir saskāries ar ko līdzīgu - kad vispār ir reāli kaut ko saņemt? Administrātors man skaidro, tas atkarīgs no maksātnespējas aģentūras, tur mani ''futbolē'' atpakaļ pie administrātora. Izskatās, ka uzņēmuma vadītājs un administrātors ir uz vienu roku un nemaz nav ieinteresēts darba algu izmaksāt. Kā domājat - vai vispār ir reāli vēl ko pasākt, jo tiesa jau piesprieda algu izmaksāt, bet kad tas vēl būs.....:-/
Ingrida8
Ingrida8 27.04.2009 16:30
17 ziņojumi

Atbildes (3)

Ja uzņēmums kļuvis maksātspējīgs un tiesa nolēmusi, ka nauda jāizmaksā, tad cik zinu tiesa pati savu lēmumu nosūta uzņēmumam.Ja uzņēmums ir kļuvis maksātspējīgs, tad makstn. aģentūrai vairs nav daļas.Jāmaksā pašam uzņēmumam. Prasiet rakstisku atbildi kādēļ nauda netiek maksāta un kad tiks.
Ilma
Ilma 27.04.2009 17:17
30495 ziņojumi
Labu laiku atpakaļ, kad manu toreizējo darba devēju sagrāva banka (pieprasīja atmaksāt kredītlīniju pirms laika), mani no darba atlaida jau administrators, algu+kompensācijas, dabiski , neizmaksājot.

Toreiz principa pēc regulāri kritu uz nerviem administratoram ar iesniegumiem un regulāri sarakstījos ar Maksātnespējas aģentūru, finālā pēc vairāk nekā DIVIEM GADIEM naudu man pārskaitīja...

Summa gan nebija nekāda lielā, taču man vienkārši bija interesanti tos ierēdņus čakarēt - Maksātnespējas aģentūras toreizējam direktoram pumpas uzmetās, jau mani ieraugot vien, un administrators arī "dabūja iekšās" no savas priekšniecības.

Ja naudas nepietiek, teorētiski izmaksu secība ir tāda:

1. Administratora ALGA & izdevumi;

2. Bijušo darbinieku prasības; (pēc likuma iesniegumu nevajag, bet labāk uzrakstīt 2eks un palūgt uz sava eks parakstīties par saņemšanu)

3. Nodokļu parādi;

4. visi pārējie kreditori PIETEIKUMU iesniegšanas kārtībā - ja neuzraksta termiņā iesniegumu administratoram, vispār nevar ne uz ko pretendēt.
Modric
Modric 14.05.2009 15:48
nav ziņojumu
2. Bijušo darbinieku prasības; (pēc likuma iesniegumu nevajag, bet labāk uzrakstīt 2eks un palūgt uz sava eks parakstīties par

Varbūt agrāk tā bija, bet tagad darbiniekam obligātim ja grib dabūt naudu no MNA jāraksta iesniegums administratoram ar pieprasījumu.
Ilma
Ilma 14.05.2009 16:05
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.