По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

PVN par kokmateriāliem iekšzemē un eksportā uz Eiropas Savienību Uz tēmu sarakstu

PVN par kokmateriāliem iekšzemē un eksportā uz Eiropas Savienību
Esmu lasījis likumus un noteikumus par PVN, bet nav īsti skaidrības par to, kā aprēķināt (budžeta prognozē) ik mēnesi budžetā maksājamo PVN šādos gadījumos:

1. Latvijas uzņēmums(PVN maksātājs) eksportē kokmateriālus (savu saražoto produkciju) uz Eiropas savienību. Izejvielas (baļķus) iepērk Latvijā.

2. Latvijas uzņēmums(PVN maksātājs) pārdod kokmateriālus (savu saražoto produkciju) Latvijā citie uzņēmumiem (PVN maksātājiem). Izejvielas (baļķus) iepērk Latvijā.

Cik saprotu, tad eksportējot uz ES valstīm PVN likme ir 0%. Ja pārdod iekšzemē - tad 21%.

Bet ko praktiski nozīmē šo likmju atšķirība, piemēram, sastādot budžeta prognozi, kad rēķina prognozēto ik mēnesi budžetā iemaksājamo PVN?

Varbūt kāds var uzrakstīt vienkāršu skaitlisku piemēru abiem variantiem? Paldies.
Katamarans
Katamarans 14.07.2009 13:32
3 ziņojumi

Atbildes (4)

О чем там писать? Вы никогда ни одного счета в глаза не видели? Сходите в ближайший маркет и изучите любой чек.
Maija
Maija 14.07.2009 13:48
28223 ziņojumi
Piemēram, 2 varianti:

1. Iepērk LV baļķus par 200 LVL + 21% PVN.

Citas izmaksas 100 + 21% PVN.

Eksportē uz ES - pārdod par 800 + 0 PVN%.

1. Iepērk baļķus LV par 200 LVL + 21% PVN.

Citas izmaksas 100 + 21% PVN.

Pārdod Latvijā par 800 + 21% PVN

Mans jautājums: cik man, kā ražotājam, jāpārskaita budžetā PVN katrā gadījumā?
Katamarans
Katamarans 14.07.2009 14:14
3 ziņojumi
1.если приобретаете baļķus у латвийской фирмы, PVN плательщика и будете использовать для облагаемых сделок, то PVN не платится. При продаже в ЕС ставка PVN будет 0%. У Вас останутся только свои прочие затраты (Citas izmaksas 100 + 21% PVN), то есть будет только предналог (100*21%=21 Ls)

2. при продаже своих пиломатериалов в Латвии ( pārdod kokmateriālus Latvijā, PVN в бюджет будет идти как разница между предналогом (от прочих затрат)и PVN от стоимости продавамых пиломатериалов, то есть 800*21%-100*21%=168-21=147.
Irena22
Irena22 14.07.2009 14:32
42998 ziņojumi
Paldies, Irena22, par atbildi.
Katamarans
Katamarans 14.07.2009 15:31
3 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.