Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedības atskaites, VID - attiecības, informācija, audīts
ziņu kods Uz tēmu sarakstu
Ezerzeme 14.10.2009 09:48
92 ziņojumi
92 ziņojumi
Atbildes (23)
Šajā laikā neapliekamo minimumu nedrīkst piemērot. Man bija tāds gadījums. Es par atvaļinājumu neziņoju, jo manā sapratnē tas pielīdzinās B lapai.
Нет, не надо. Это не отпуск за свой счет. Минимум применяется полностью, т.к. пособие, которое выплачивает соц.обеспечение, не облагается налогами и они минимум не применяют.
Es minimumu nepiemēroju. Man laikam VIDā tā teica, vairs neatceros. Bet varbūt Martinas taisnība, nestrīdos.
Точно-точно, т.к. пособие не облагаемое, то минимум применяет работодатель. В случае больничного Б - то, что соцы платят, облагается, и часть минимума за эти дни применяется соцами.
Labdien,
Saskaņā ar šobrīd spēkā esošo likumdošanu, paternitātes pabalsts tiek izmaksāts 100% apmērā no vidējo iemaksu algas. Netiek piemērots ne neapliekamais minimums, ne ieturēti nodokļi.
Ar cieņu –
VSAA Kontaktu centra konsultante
Ilze Enkūzena
Saskaņā ar šobrīd spēkā esošo likumdošanu, paternitātes pabalsts tiek izmaksāts 100% apmērā no vidējo iemaksu algas. Netiek piemērots ne neapliekamais minimums, ne ieturēti nodokļi.
Ar cieņu –
VSAA Kontaktu centra konsultante
Ilze Enkūzena
с минимумом понятно, т.к. пособие налогом не облагается, значит минимум применяем полностью. а как быть с кодом?
Ezerzeme 14.10.2009 10:15
92 ziņojumi
92 ziņojumi
Да тут и спорить нечего. Налогами не облагается, а минимум применяют при расчете подоходного налога. Логично?
Ziņas par darba ņēmēju šajā gadījumā nav jāsniedz un kods nav nepieciešams.
Swift 14.10.2009 10:25
146 ziņojumi
146 ziņojumi
всем спасибо!
Ezerzeme 14.10.2009 10:28
92 ziņojumi
92 ziņojumi
Aivars007, так значит Вы слушаете, кто что скажет (Man laikam VIDā tā teica), а не читаете законы?
Да при этом, не применяя минимум к отпуску отца, еще и обкрадываете работника. Нехорошо!
Да при этом, не применяя минимум к отпуску отца, еще и обкрадываете работника. Нехорошо!
Izmaksāšu viņam to starpību tugrikos! Un lai staigā vesels!
A kas - citi drīkst nelasīt zakonus, bet es nedrīkstu? Es ko - rižāks vai!
A kas - citi drīkst nelasīt zakonus, bet es nedrīkstu? Es ko - rižāks vai!
Es gan vienmēr piemēroju visu neapl.minimumuun atvieglojumus par paternitātes atv.laiku.Kautkur jau tas bija rakstīts. Re cik es gudra:-P
Ilma gudra, bet es čakla - man jau kalendāri 2010. un 2011. gadiem ielikti glabātuvē Varbūt kādam noder
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt