По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Datorprogrammas, autortiesības un licencēšana

Jaunam datoram nepieciešamās programmas un licenses Uz tēmu sarakstu

Jaunam datoram nepieciešamās programmas un licenses
Labdien!

Lūdzu konsultāciju, jo datoru zināšanu jomā esmu pilnīga nulle.

Esmu I.K. statusā, grāmatvedība ir vienkāršā ieraksta sistēmā, esmu PVN maksātājs, pašlaik ir dators ar nelicensēto Windows, tādēļ to izmantoju tikai personīgajām vajadzībām, bet grāmatvedības žurnālus rakstu ar roku.

Tā kā nākošgad juridiskām personām ir obligāta EDS, tad esmu nolēmusi iegādāties jaunu, nedārgu portatīvo datoru, lai varētu nosūtīt atskaites un arī gribētu sākt elektroniski aizpildīt saimn. darb. ieņēmumu un izdevumu žurnālu, arī PVN žurnālu un ieņēmumu un izdevumu orderus. Priekš tā esmu nolēmusi papildus iegādāties grāmatvedības programmu zalktis vai krivulis.

Jautājums ir kādas licenses nepieciešamas un kādas programmas jāuzinstelē( vai kā tur pareizi sauc?) pērkot jaunu datoru, lai to droši varētu izmantot grāmatvedībai. Liekas naudas nav, tādēļ vēlos tikai nepieciešamo. Jau iepriekš paldies!

Lianaa
Lianaa 14.10.2009 15:44
50 ziņojumi

Atbildes (31)

esmu nolēmusi iegādāties ...datoru

А зачем? Просто купите лицензированный Windows,дешевле будет.
Slazda
Slazda 14.10.2009 15:55
1613 ziņojumi
iegādāties datoru vajag uzreiz ar visām programmām un datorsalonā to visu uzinstalē
Larao
Larao 14.10.2009 15:58
6767 ziņojumi
Man paskaidroja,ka izdevīgāk ir pirkt jaunu datoru jau ar licensētu Windows, nekā atsevišķi tikai licensi
Lianaa
Lianaa 14.10.2009 16:01
50 ziņojumi
Larao pilnīgi piekrītu, diemžēl tobrīd tas nebija svarīgi...tāpēc šoreiz gribu izdarīt visu pareizi;-)
Lianaa
Lianaa 14.10.2009 16:05
50 ziņojumi
Ну,если Вы можете купить jaunu datoru за латов 200, то флаг Вам в руки
Slazda
Slazda 14.10.2009 16:11
1613 ziņojumi
Iegādājoties jaunu datoru, programmatūru iegādājas OEM versijā tas ir par 50% lētāk (tā bij vismaz pagājušogad), kā atsevišķi, bet ir jau datori, kurus tirgo jau ar operētājsistēmu. Jāskatās, kas jums ir vajadzīgs MS Windovs, MS Excel, MS Word, MS PowerPoint, Tildes Birojs utt. Tik grāmatvedības programmu gan laikam, ka nevarēs tā.

Bet labāk datorsalonā visu izrunāt ar speciālistiem.
Dimma
Dimma 14.10.2009 16:11
1727 ziņojumi
ir jau arī programmu legalizācijas pakas, varbūt tās ir izdevīgāk iegādāties...
Harmonija
Harmonija 14.10.2009 16:13
115 ziņojumi
Dators + Operētājsistēma (parasti portatīvajiem datoriem nāk kā OEM versija jau komplektā)

Kas attiecas uz operētājsistēmas izvēli - jāskatās, vai iegādāsieties kādu grāmatvedības programmu. Ja iegādāsieties - jāizpēta uz kādas tā darbojas. Uz Vistas, piemēram, nu jau iet visas, uz Windows 7 - kas to var zināt.

Pēc tam jāzina vai vajadzēs rakstīt vēstules un taisīt tabulas, ja jā, jāiegādājas kāds no Office produktiem. Visērtākie un biežāk lietotie, protams Microsoft produkti.

Tāpat jāzina, ko vēl jums vajadzēs. Pilnīgi noteikti kāds no pdf. veidotājiem, piemēram Addobe Reader - bez maksas arī uzņēmumiem.

galvenais, kam jāpievērš uzmanība - vai šo produkta versiju drīkst lietot uzņēmumi.

Tāpēc, kad pirksiet - obligāti datorsalonā sakiet, ka jums dators nepieciešams saimnieciskai darbībai.
Andaz
Andaz 14.10.2009 16:15
27892 ziņojumi
Slazda, сейчас полно рекламы, в которой Латтелеком, если не ошибаюсь, предлагает недорогие ноутбуки, и просто комп до 200 латов купить более чем реально.
Irena22
Irena22 14.10.2009 23:51
42998 ziņojumi
нет, Иреночка. Я звонила и узнавала. Как насчитали все вместе, так и получается, что тотдатор, который примерно 200 латов стоит, даром уже не нужно. Туфта от Латтелекома все это. Для первоклассника.
Aleksja
Aleksja 15.10.2009 02:22
10004 ziņojumi
предлагает недорогие ноутбуки

на подобном ноутбуке можно одно-два письмеца написать да пасьянс разложить.Вот именно,что для первоклассника.

Бух.программу не потянет

И вообще. Вот,бух-народ,поделитесь! Мне ну очень не нравится бух-ть на лаптопе,привычнее на простом,стационарном.Конечно,не буду спорить с теми,кто всё в движении осуществляет,т.ск. мобильный образ жизни. А если всё в офисе,то уж лучше с большим монитором и приличной клавиатурой,а проц-р под столом
Slazda
Slazda 15.10.2009 08:01
1613 ziņojumi
Slazda, согласна
Albina
Albina 15.10.2009 08:26
64739 ziņojumi
Slazda
Slazda 15.10.2009 08:41
1613 ziņojumi
Protams, ka stacionārais ir ērtāks, bet, ja cilvēks domā par portatīvo, tad varbūt viņam ir mobilāks darbs?

Portatīvajam arī var pievienot parasto klaviatūru un peli.
Dimma
Dimma 15.10.2009 08:51
1727 ziņojumi
Slazda
Slazda 15.10.2009 08:53
1613 ziņojumi
esošam datoram uzlikt legālas programmas maksā min 350 Ls. Un tas bez fīčām. Pirkt jaunu legālu datoru ir lētāk. Tikai jautājums - vai nāks līdzi disks ar legālo programmu?! Esmu dzirdējusi, ka pa lēto tirgo tādus variantus, ka programma ir tikai datorā. Jābūt uzmanīgam.

Es meklēju legālu lietotu Windovs XP un MS ofice.
Putnins_a
Putnins_a 15.10.2009 09:48
201 ziņojums
uzlikt legālas programmas maksā min 350 Ls

Из личного опыта и не очень давно(2008): Windows XP Pro мы купили за 210лат минус предналог
Slazda
Slazda 15.10.2009 10:12
1613 ziņojumi
Ko jūs te ņematies ar muļķībām "esmu dzirdējis,.. vai nāks līdzi disks ar legālo programmu". Bet es nopirku jaunu "nošbuku" ar visām legālajām programmām bez jebkādām briesmām un esmu apmierināta.

Kas attiecas uz "vai nāks līdzi disks ar legālo programmu" - var arī nenākt līdzi diski, bet gan tikai un vienīgi instalācijas numurs ar licenci. Un nekādas nepieciešamības pēc tā diska. Ko jūs ar to darīsiet? Virsū skatīsieties? Visas instalācijas pieejamas internetā. Galvenais pareizu numuru ievadīt.

Iegādāties Windovs XP vairs nav prāta darbs - jau divas jaunas operētājsistēmas iznākušas, XP drīz vairs neuzturēs un ko tad?
Andaz
Andaz 15.10.2009 10:13
27892 ziņojumi
Советую обратится в компанию, которая занимается продажей компьютеров и софта. Пусть они сделают предложение:

1. Отдельные лицензии на софт

2. Софт вместе с новым компьютером

Думаю из лицензий Вам нужна будет только операционная система. Если Вы инд.коммерсант, то тексты и таблицы сможете создавать в бесплатных офисных пакетах. Врядли понадобятся функционал MS Office, а он кстати дорогой.
Alexander
Alexander 15.10.2009 10:51
75 ziņojumi
недавно купила вот здесь http://www.intelltech.lv/portativie1024.aspподержанный ноутбук DELL с лицензированной программой со всеми надлежащими документами за 150лат , гарантия 6мес, все фурычит, установила Tildes Jumis Sākuma versiju и вперед ;-))
Sedolina
Sedolina 15.10.2009 10:58
17 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.