Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Datorprogrammas, autortiesības un licencēšana
Tildes Jumis - viena licence, vairāki uzņēmumi Uz tēmu sarakstu
Santa_grinvalde 05.11.2009 15:06
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Atbildes (48)
Tad uzņēmums A var nolikt TJ plauktiņā
Larao 05.11.2009 15:55
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
un pie pārbaudes grāmatvede maksas soda naudas par nelicencētas programmatūras izmantošanu
Larao 05.11.2009 15:56
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Tad vēl trakāk!
Grāmatvedis uz sava datora uzinstalējis svešu programmu. izlasījāt materiālus?
Grāmatvedim jābūt personīgam datoram (jūsu gad.-ir) un VISĀM programmām licencētām - operētājsistēmai, ofisam... un Jumim.
Tad viņš drīkst kārtot grāmatvedības kam grib un cik grib un kā vēlas - slēdzot līgumu vai esot darba attiecībās.
Grāmatvedis uz sava datora uzinstalējis svešu programmu. izlasījāt materiālus?
Grāmatvedim jābūt personīgam datoram (jūsu gad.-ir) un VISĀM programmām licencētām - operētājsistēmai, ofisam... un Jumim.
Tad viņš drīkst kārtot grāmatvedības kam grib un cik grib un kā vēlas - slēdzot līgumu vai esot darba attiecībās.
Arī tad, ja starp uzņēmumu un grāmatvedi ir noslēgta rakstiska vienošanās par šī datora izmantošanu uzņēmuma vajadzībām? Kāpēc tad attiecībā uz automašīnām var slēgt patapinājuma līgumus? Attiecībā uz datoriem tas nav pieļaujams?
Santa_grinvalde 05.11.2009 15:58
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Sitāciju var risināt dažādi, Jums pašiem jāapsver kā kuram izdevīgāk. Viennozīmīgu var teikt, ka turpināt tādā pašā garā ir riskanti, pašai bija līdzīga situācija. Nopirku gan datoru, gan Tildes Jumi no uzņēmuma kurā strādāju. Tilde ļoti laipni izskaidroja visu par dokumentācijas sakārtošanu.
Harmonija 05.11.2009 15:59
115 ziņojumi
115 ziņojumi
Tad arī nodrošiniet, lai datorā, kas ir Jūsu īpašums ir licenzēta programmatūra.
Harmonija 05.11.2009 16:01
115 ziņojumi
115 ziņojumi
Santa,
Ja Jūs man iedosiet savu personīgo auto un es to sasitīšu lupatu lēveros, vai Jūs pati maksāsiet par šī auto remontu vai tomēr gribēsiet dabūt naudu no manis
tad otrs jautājums uzreiz paralēli - kā Jūs pierādīsiet, ka es braucu ar Jūsu auto?
tieši tas pats ir ar licencēm
Ja Jūs man iedosiet savu personīgo auto un es to sasitīšu lupatu lēveros, vai Jūs pati maksāsiet par šī auto remontu vai tomēr gribēsiet dabūt naudu no manis
tad otrs jautājums uzreiz paralēli - kā Jūs pierādīsiet, ka es braucu ar Jūsu auto?
tieši tas pats ir ar licencēm
Larao 05.11.2009 16:01
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Patapināt var arī datoru, bet licenzēm jābūt visām uz datora īpašnieku - Jums.
Arma 05.11.2009 16:01
339 ziņojumi
339 ziņojumi
Santa - automāšinas nav pakļautas autortiesībām. Dators ar programmām gan.
http://www.tilde.lv/Download/Materiali/LicencuParvaldeUnGramatvediba.pdf
mhtml:http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2006.09.26/DatorprogrammuLicencesanasPamatprincipi.mht!DatorprogrammuLicencesanasPamatprincipi_files/frame.htm
http://www.tilde.lv/Download/Materiali/LicencuParvaldeUnGramatvediba.pdf
mhtml:http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2006.09.26/DatorprogrammuLicencesanasPamatprincipi.mht!DatorprogrammuLicencesanasPamatprincipi_files/frame.htm
Arma
kur tādu var izlasīt???????
kur tādu var izlasīt???????
Larao 05.11.2009 16:03
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Jums, kā grāmatvedim, nekas nav jātapina.
Darba līgumā nosaka - pieņēmām darbā tāpēc, ka viņai savs dators un savs Jumis. Citādāk nebūtu ņēmuši.
Darba līgumā nosaka - pieņēmām darbā tāpēc, ka viņai savs dators un savs Jumis. Citādāk nebūtu ņēmuši.
Labi, viss skaidrs. Tiešām paldies par informāciju.
Situācija ir mainījusies tikko kā - tāpēc arī par to visu interesējos. Iepriekš programma bija uzinstalēta uz uzņēmuma "A" datora, un šim uzņēmumam arī ir licence. Tā kā arī uzņēmumi "B" un "C" izdomāja pāriet uz Tildes Jumi, nekas cits neatlika kā programmu uzstādīt uz grāmatveža personīgā portatīvā datora (vairāku apsvērumu dēļ, kuros tagad neizplūdīšu), līdz ar to arī ir radusies šī absurdā situācija.
Jautājums Harmonijai - vai ikgadējo maksu par abonomenta pagarināšana tagad maksājiet pati no savas kabatas? Un vai reāli samaksājāt kādu naudas summu uzņēmumam, no kura nopirkāt Tildes Jumi?
Situācija ir mainījusies tikko kā - tāpēc arī par to visu interesējos. Iepriekš programma bija uzinstalēta uz uzņēmuma "A" datora, un šim uzņēmumam arī ir licence. Tā kā arī uzņēmumi "B" un "C" izdomāja pāriet uz Tildes Jumi, nekas cits neatlika kā programmu uzstādīt uz grāmatveža personīgā portatīvā datora (vairāku apsvērumu dēļ, kuros tagad neizplūdīšu), līdz ar to arī ir radusies šī absurdā situācija.
Jautājums Harmonijai - vai ikgadējo maksu par abonomenta pagarināšana tagad maksājiet pati no savas kabatas? Un vai reāli samaksājāt kādu naudas summu uzņēmumam, no kura nopirkāt Tildes Jumi?
Santa_grinvalde 05.11.2009 16:06
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Santa! KO Jūs ņematies? Pēc tam pati galā netiksiet ar savārīto situāciju.
Klausiet, ko Jums saka:
- vai no A slēdz līgumus ar B un C (ja vien Jūs neslēpjat, ka taisat ar A piederošu Jumi citiem grāmatvedību);
- vai nu pērkat Jumi pati.
Pas attiecas uz patapināšanu - es Jums nosūtīju ļoti labus materiālus, tajos arī rakstīts par patapināšanu!
Un Autortiesību likums jālasa!
Klausiet, ko Jums saka:
- vai no A slēdz līgumus ar B un C (ja vien Jūs neslēpjat, ka taisat ar A piederošu Jumi citiem grāmatvedību);
- vai nu pērkat Jumi pati.
Pas attiecas uz patapināšanu - es Jums nosūtīju ļoti labus materiālus, tajos arī rakstīts par patapināšanu!
Un Autortiesību likums jālasa!
hmm...
Arma 05.11.2009 16:13
339 ziņojumi
339 ziņojumi
Nopirku gan datoru, ga Jumi par cenu, kuru vienojāmies ar uzņēmumu. Jā, reāli samaksāju. Tagad maksāju katru gadu arī par abonamenta pagarināšanu, jo no šī Tildes pakalpojuma negribu atteikties.
Harmonija 05.11.2009 16:16
115 ziņojumi
115 ziņojumi
Es tiešām nesaprotu, kādēļ nevar vienoties, ka A jums paceļ algu, bet A pēc tam izraksta rēķinus B un C par grāmatvedības pakalpojumiem? Varbūt vēl kāds klients pēc tam piesakās
Andaz - es neņemos, es gribu atrast risinājumu. Neviens neko neslēpj!!! Es vienkārši nesaprotu, kāpēc grāmatvedim par savu naudu jāpērk grāmatvedības programma, ja viņam pašam personīgi tā nav vajadzīga.... Ja grāmatvedis pārtrauc darba attiecības (pieņemsim, izdomā būt jurists nevis grāmatvedis), viņam taču tā programma nav vajadzīga! Tā taču ir vajadzīga uzņēmumam! Es saprastu, ja grāmatvedis būtu saimnieciskās darbības veicējs, bet viņš taču ir algots darbinieks! Es nestrīdos un negribu ne ar vienu ņemties vai strīdēties, es vienkārši gribu saprast, ko darīt. Paldies par materiāliem, noteikti izlasīšu.
Santa_grinvalde 05.11.2009 16:24
nav ziņojumu
nav ziņojumu
SANTA - kuro reizi rakstu - A slēdz līgumus par grāmatvedības pakalpojumiem ar B un C.
Nedrīkst instalēt uz sveša datora svešas programmas! NEDRĪKST.
2.pants Autortiesību principi
(1) Autortiesības pieder autoram, tiklīdz darbs ir radīts, neatkarīgi no tā, vai darbs ir pabeigts.
2) Datorprogrammas AUTORAM attiecībā uz datorprogrammas izmantošanu ir šādas izņēmuma tiesības:
1) izplatīt datorprogrammu;
2) padarīt datorprogrammu pieejamu sabiedrībai .....;
3) IZNOMĀT, IZĪRĒT un publiski PATAPINĀT datorprogrammu;
.....
Jūs, Santa, neesat Jumja autors!
Nedrīkst instalēt uz sveša datora svešas programmas! NEDRĪKST.
2.pants Autortiesību principi
(1) Autortiesības pieder autoram, tiklīdz darbs ir radīts, neatkarīgi no tā, vai darbs ir pabeigts.
2) Datorprogrammas AUTORAM attiecībā uz datorprogrammas izmantošanu ir šādas izņēmuma tiesības:
1) izplatīt datorprogrammu;
2) padarīt datorprogrammu pieejamu sabiedrībai .....;
3) IZNOMĀT, IZĪRĒT un publiski PATAPINĀT datorprogrammu;
.....
Jūs, Santa, neesat Jumja autors!
Lētākais visiem (t.sk. no nodokļu viedokļa) variants ir tas, ko jums iesaka jau no paša sākuma (līgumattiecības starp A un B un C). Ja tas kaut kādu iemeslu dēļ nav iespējams (un pārējie komentētāji pūlas saprast, kādēļ gan ne, ja tas taču ir tik vienkārši), tad, protams, sakiet B un C, lai viņi arī nopērk licences.
Tad jums kā grāmatvedim nekas nebūs jāpērk.
Tad jums kā grāmatvedim nekas nebūs jāpērk.
40.pants. Darba izmantošanas tiesības
(1) Lai iegūtu darba izmantošanas tiesības, darba izmantotājiem attiecībā uz katru darba izmantošanas veidu un katru darba izmantošanas reizi jāsaņem autortiesību subjekta atļauja. Ir aizliegts izmantot darbus, ja nav saņemta autortiesību subjekta atļauja, izņemot likumā noteiktos gadījumus.
(2) Autortiesību subjekta atļauja tiek izsniegta gan licences līguma, gan licences veidā.
41.pants Licences līgums
(1) Licences līgums ir līgums, ar kuru viena puse — autortiesību subjekts — dod atļauju otrai pusei — darba izmantotājam — izmantot darbu un nosaka darba izmantošanas veidu, vienojoties par izmantošanas noteikumiem, atlīdzības lielumu, tās izmaksāšanas kārtību un termiņu.
Tilde, kā Jumja autors, licences līgumā neļauj firmai A iznomāt vai patapināt programmu.
(1) Lai iegūtu darba izmantošanas tiesības, darba izmantotājiem attiecībā uz katru darba izmantošanas veidu un katru darba izmantošanas reizi jāsaņem autortiesību subjekta atļauja. Ir aizliegts izmantot darbus, ja nav saņemta autortiesību subjekta atļauja, izņemot likumā noteiktos gadījumus.
(2) Autortiesību subjekta atļauja tiek izsniegta gan licences līguma, gan licences veidā.
41.pants Licences līgums
(1) Licences līgums ir līgums, ar kuru viena puse — autortiesību subjekts — dod atļauju otrai pusei — darba izmantotājam — izmantot darbu un nosaka darba izmantošanas veidu, vienojoties par izmantošanas noteikumiem, atlīdzības lielumu, tās izmaksāšanas kārtību un termiņu.
Tilde, kā Jumja autors, licences līgumā neļauj firmai A iznomāt vai patapināt programmu.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt