По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Iesācējiem

ar PVN neapliekama persona Uz tēmu sarakstu

ar PVN neapliekama persona
Sveiki visiem! Dzīves apstākļu spiests palīdzu sievai kārtot grāmatvedību nupat izceptai firmai (SIA). Cenšos apgūt pamatus, lasu gan likumus, gan citu literatūtu, taču ir nepieciešama praktiķu palīdzība un padoms. Studējot likumu par PVN, tā arī nav īstas skaidrības, kāda atšķirība ir starp ar PVN apliekamām personām un neapliekamām (sievas firma ir reģistrēta ar PVN neapliekama), kādi ta likuma panti attiecas uz neapliekamajiem, kādas ir priekšrocības, īpatnības, grāmatvedību kārtojot? Paldies, piedodiet, ja jautājums ir muļķīgs.
Vitis
Vitis 14.11.2009 16:25
35 ziņojumi

Atbildes (11)

palasi tomēr vairāk, vai atrodat grāmatvedi
Ludmila_st_
Ludmila_st_ 14.11.2009 16:39
2558 ziņojumi
Ja SIA nav reģistrēts kā PVN maksātājs ( nav PVN reģ.apliecība)tad ar PVN vispār nav nekādas darīšanas.Ne izrakstot rēķinus PVN neuzrādās un visos izdevumos PVN klāt pie summas uz izdevumiem.Navtāda termina - reģistrēta ar PVN neapliekama.Vainu reģistrēta vai nereģistrēta kā PVN maksātājs.
Ilma
Ilma 14.11.2009 17:25
30495 ziņojumi
lasu un lasu, un vēlreiz lasu, jā, maķenīt kļūdījos ar terminu "neapliekama persona"! Interesanti, ja firma pārdod preci, tad rēķinu izraksta bez PVN??? tipa, PVN aili neaizpildu? Varbūt šī tēma jau ir apspriesta forumā, būšu pateicīgs par tiešo saiti, līdz pats neatradīšu!
Vitis
Vitis 15.11.2009 22:00
35 ziņojumi
ak jā, grāmatvedi nealgosim, tomēr paši vārīsim g-vedību!
Vitis
Vitis 15.11.2009 22:01
35 ziņojumi
Ilma taču jau atbildēja! Liekat mieru PVN likumam, nelasiet to, kas nav vajadzīgs!
Ambera
Ambera 15.11.2009 22:47
21759 ziņojumi
Tikai jāņem vērā, ka pie apgrozījuma 10000 sasniegšanas būs jāsāk tāpat lasīt:-D
Ilma
Ilma 15.11.2009 22:53
30495 ziņojumi
P.s. lai labi veicas.Cerēsim, ka nesanāks lieli m..li:-D
Ilma
Ilma 15.11.2009 22:53
30495 ziņojumi
Vitis, ja nealgosiet, tad vismaz atrodiet kādu zinošu grāmatvedi, kas varētu Jūs pakonsultēt un sniegt palīdzību, ne par baltu velti, protams. Vārīt grāmatvedību nedrīkst, sanāk baigās ziepes.
Ambera
Ambera 15.11.2009 23:28
21759 ziņojumi
Ilma, Ambera

Nu lai taču puisis vāra.

Vai Jums žēl. Samaksās "smukas" soda naudas, tad atcerēsies arī par grāmatvedi.

Forumā izmācīsies par grāmatvedi.

Droši vien kādā medicīnas forumā arī par ārstu mācās.

Lau puisim veicas!

Aivars007
Aivars007 16.11.2009 00:11
26984 ziņojumi
o jā! es mācīšos! esmu gatavs kaut visu mūžu mācīties! Aivar, esmu lasījis tavas dzēlības, kuras tu velti parasti tādiem nezinīšiem kā es! bet domāju, tu man neatteiksi palīdzēt, ja jautāšu arī tev konkrēti, vai ne?!

biškin ne pa tēmai, lai piedod!
Vitis
Vitis 16.11.2009 00:56
35 ziņojumi
Jautāt var vienmēr, un es arī iespēju robežās (ja ir laiks, un ja vien pats zinu) atbildu. Vienīgi, ja jautājumi nav infantili - no grāmatvežu viedokļa. Sākums gan neizskatās diez ko cerīgs.

Ja jau visi būtu tādi ģēniji, ka atliek vien profesiju iedomāties, un uzreiz tā bez jebkādām priekšzināšanām un bez prakses un pieredzes viss aizietu "kā pa sviestu", tad jau nevajadzētu ne kursus, ne skolas, ne augstskolas.

Dzēlīgs bijis un būšu, sevišķi pret visgudrajiem, to nu man neatņemt.

Uzskatu, ka dzīvē daudz kas ir sakārtots, un čiks vien sanāk tiem, kuri iedomājas sevi pārāku par citiem. Dažs labs par grāmatvedi mācās visu mūžu, un sevišķi mūsu valsts nodokļu "karuselī", taču dažs labs iedomājas, ka pietiks ar jautājumu forumā.

No malas raugoties, tas izskatās samērā bērnišķīgi, izmantošu iespēju šoreiz atturēties no dzēlīgāka teiciena.

Gan jau izteiksies arī citi kolēģi par Jūsu cēlajiem nodomiem forumā iemācīties par grāmatvedi. Pagaidiet vien vēl kādu dieniņu.
Aivars007
Aivars007 16.11.2009 07:30
26984 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.