По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Uzņēmējdarbība, komerclikums, darījumi. Sabiedriskās un bezpeļņas organizācijas, budžeta iestādes

PVN maksātāju reģistrs Uz tēmu sarakstu

PVN maksātāju reģistrs
Kuri normatīvie akti nosaka kādā veidā tiek reģistrēts nodokļu maksātājs PVN maksātāju reģistrā?

Kā tas viss notiek un kādi dokumenti ir vajadzīgi, ja juridiskā adrese (dzīves vieta) ir citā pilsētā, bet PVN maksātāja reģistrētā adrese būs citur, piemēram galvaspilsētā.

Paldies!
Rasule2
Rasule2 22.01.2010 12:30
240 ziņojumi

Atbildes (7)

Адрес плательщика НДС вообще сейчас не регистрируют. Плательщик должен быть доступен по юридическому адресу и все отношения с ним осуществляются через юридический адрес.

Для проверок в СГД единая база данных. Так что достанут в любом месте.
Maija
Maija 22.01.2010 12:34
28223 ziņojumi
likums par PVN

3.pants Ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas un to reģistrācija

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20pievienotas%20vertibas%20nodokli_jauns.doc
Irena22
Irena22 22.01.2010 12:35
42998 ziņojumi
Tātad, ja juridiskā adrese ir Ogrē, bet darbosimies Rīgā, tad no Rīgas VID uz apsekošanu brauks pie mums uz Ogri?

Agrāk bija taču tā, ka brauca uz saimnieciskās darbības reģistrēto adresi, piemēram, uz veikalu vai biroji Rīgā.
Rasule2
Rasule2 22.01.2010 13:59
240 ziņojumi
К регистрации плательщиком НДС это не имеет никакого отношения. Если вы ведете деятельность в Риге, то должны зарегистрировать по этому месту структурвиенибу. Тогда найдут вас и там для проверок.
Maija
Maija 22.01.2010 14:37
28223 ziņojumi
Tātad, ja man ir Rīgā saimnieciskā darbība, reģistrēju struktūrvienibu Rīgas VIdā. Lai reģistrētu struktūrvienību vajag līgumu ar īpašnieku, kam pieder telpas. Vai pareizi?
Rasule2
Rasule2 22.01.2010 15:27
240 ziņojumi
Līgumu ar telpu īpašnieku vajag. Bet man liekas, ja Jūsu juridiskā adrese ir Ogrē, tad arī Ogres VIDā ir jāreģistrē struktūrvienība, vienalga kurā Latvijas pilsētā tā ir. IMHO.

Sen neesmu ar to saskārusies, ja man nav taisnība, gan kāds mani palabos
Dinaro
Dinaro 22.01.2010 15:46
8241 ziņojums
Uzņēmumus reģistrē VID pēc juridiskās adreses.Tasbūs Ogrē un struktūrvienības reģistrē tajā VID kur ir reģistrēts uzņēmums. Es arī tā domāju.
Ilma
Ilma 22.01.2010 15:50
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.