Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
PVN maksātāju reģistrs
Kuri normatīvie akti nosaka kādā veidā tiek reģistrēts nodokļu maksātājs PVN maksātāju reģistrā?
Kā tas viss notiek un kādi dokumenti ir vajadzīgi, ja juridiskā adrese (dzīves vieta) ir citā pilsētā, bet PVN maksātāja reģistrētā adrese būs citur, piemēram galvaspilsētā.
Paldies!
Atbildes (7)
Адрес плательщика НДС вообще сейчас не регистрируют. Плательщик должен быть доступен по юридическому адресу и все отношения с ним осуществляются через юридический адрес.
Для проверок в СГД единая база данных. Так что достанут в любом месте.
Tātad, ja juridiskā adrese ir Ogrē, bet darbosimies Rīgā, tad no Rīgas VID uz apsekošanu brauks pie mums uz Ogri?
Agrāk bija taču tā, ka brauca uz saimnieciskās darbības reģistrēto adresi, piemēram, uz veikalu vai biroji Rīgā.
К регистрации плательщиком НДС это не имеет никакого отношения. Если вы ведете деятельность в Риге, то должны зарегистрировать по этому месту структурвиенибу. Тогда найдут вас и там для проверок.
Tātad, ja man ir Rīgā saimnieciskā darbība, reģistrēju struktūrvienibu Rīgas VIdā. Lai reģistrētu struktūrvienību vajag līgumu ar īpašnieku, kam pieder telpas. Vai pareizi?
Līgumu ar telpu īpašnieku vajag. Bet man liekas, ja Jūsu juridiskā adrese ir Ogrē, tad arī Ogres VIDā ir jāreģistrē struktūrvienība, vienalga kurā Latvijas pilsētā tā ir. IMHO.
Sen neesmu ar to saskārusies, ja man nav taisnība, gan kāds mani palabos
Uzņēmumus reģistrē VID pēc juridiskās adreses.Tasbūs Ogrē un struktūrvienības reģistrē tajā VID kur ir reģistrēts uzņēmums. Es arī tā domāju.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture