По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Nodokļi un nodevas

Dienesta auto privātām vajadzībām-izņēmumi Uz tēmu sarakstu

Dienesta auto privātām vajadzībām-izņēmumi
Sveiki!

Ļoti priecātos uzzināt Jūsu viedokli mums izveidojušā situācijā, jo esmu šo jautājumu apspriedusi ar vairākiem grāmatvežiem, un viņu viedokļi stipri atšķiras.

Mums ir sekojoša situācija: Birojs vairākus gadus atpakaļ atradās pilsētā, kur arī tika atrasti darbinieki. Ar laiku birojs tika pārcelts uz ražošanas vietu laukos. Sabiedriskais transports uz šo jauno vietu iet, bet reti - sanāk, ka 5.00 jāizbrauc no pilsētas un atpakaļ atgriezties var tik pēc astoņiem. Mums ir vieglais pasažieru busiņš, kurš darbiniekus nogādā no biroja uz pilsētu, kurā dzīvojam. Pa ceļam nepiestājam ne pie veikaliem, ne citām ar darbu nesaistītām vietām. Vai šādā situācijā, pamatojoties uz likumu Par uzņēmuma iedzīvotāju nodokli 5.panta5.punktu, mēs varam nemaksāt šo nodokli?

Eh, stipri gari sanāca! Jau iepriekš LIELS PALDIES par sniegtajiem komentāriem mums tik ļoti sasāpējušai problēmai!
Lovable
Lovable 23.03.2010 09:35
15 ziņojumi

Atbildes (3)

No VID atbildes līdzigā jautājumā: Saskaņā ar likuma „Par uzņēmumu ienākuma nodokli” 5.pantapiekto daļu pie izdevumiem, kas nav tieši saistīti ar saimniecisko darbību, nepieskaita izdevumus darbinieka nogādāšanai no dzīvesvietas uz darbu un no darba uz dzīvesvietu, ja darba specifikas dēļ darbiniekam nav iespējams nokļūt darbā vai nokļūt pēc darba dzīvesvietā ar sabiedrisko transportu. Darba devējs izvērtē, vai konkrētais gadījums atbilst iepriekšminētā panta nosacījumiem un, darbiniekam nav iespējams nokļūt darbā vai nokļūt pēc darba dzīvesvietā ar sabiedrisko transportu, tad minētos izdevumus attiecina uz saimnieciskās darbības izdevumiem
Abra
Abra 23.03.2010 09:56
2285 ziņojumi
Ja pareizi pamatot ( var pielikt sabiedriskā transporta kustības sarakstu) un uzsvert, ka darbiniekus neizvadā pa majām, bet savāc vienā noteiktā vietā, domāju, ka var piemērot likuma Par uzņēmuma iedzīvotāju nodokli 5.panta5.punktu.

Katram gadījumam pārbaudiet:"pasažieru busiņš",

“4. Par vieglo pasažieru automobili šo noteikumu izpratnē uzskata vieglo automobili, kas pēc savas konstrukcijas un iekšējā aprīkojuma ir paredzēts pasažieru un to bagāžas pārvadāšanai un kuram papildus vadītāja sēdeklim ir ne vairāk kā astoņas sēdvietas, un kas reģistrēts kā vieglais, vieglais pasažieru vai vieglais plašlietojuma automobilis.”
Lana68
Lana68 23.03.2010 09:59
854 ziņojumi
Jūsu busiņš ir "busiņš" un 1666.noteikumi(uz kuru ir atsauce) Jūsu situācijai neko neskaidro - tie nav domāti busiņiem.
Mu-maija
Mu-maija 23.03.2010 11:01
15863 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.