По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Bonusi Uz tēmu sarakstu

Bonusi
Podskazite pozaluista, pokupajem tovar u firmi, po dogovoru raz v kvartal mi imeem pravo na bonus v slucaje svoevremennoi oplati nakladnih, i vot segodnja pozvonili i govorjat vistavljaite nam scjot - bonusi i nazivajut summu. Skazite, kto stalkivalsja s takoi situacijei, pocemu ta firma, kotoraja nam nacisljajet eti bonusi sama ne vistavljet sceta ili kreditnij scjot ili v ocerednoi nakladnoi na summu bonusa umenjshajet summu k oplate. Sprashivaju buhgaltera toi firmi, otvet - mi so vsemi tak rabotajem. Eto javljajetsja normoi ili im tak prosto udobno?
Lillit
Lillit 07.04.2010 20:49
141 ziņojums

Atbildes (10)

Сталкивалась. И не с одной. Часто так просят делать фирмы, перечисляющие этот бонус в виде денег на расчётный счёт фирмы-покупателя. Поэтому выписываю счёт и провожу как доход.
Allda
Allda 07.04.2010 21:15
2936 ziņojumi
Arī mani šis jautājums jau kādu laiku nodarbina. Agrāk preču piegādātāji izrakstīja kredītrēķinus par piešķirtajām atlaidēm, bet tagad visi kā viens līgumā ierakstījuši punktu, ka rēķinu piestādām mēs- preču saņēmēji. Man nav grūti izrakstīt rēķinu, bet liekas kaut kā neloģiski - nekādu pakalpojumu taču mēs nesniedzam. Arī grāmatvedības literatūrā, ko esmu lasījusi, parasti tiek minēts piegādātāja kredītrēķins. Un es šīs atlaides lieku 7.kontugrupā un samazinu izdevumus, jo pēc savas būtības tās ir un paliek atlaides, lai kas arī to rēķinu nerakstītu.
Abra
Abra 08.04.2010 10:26
2285 ziņojumi
Meitenes mīļās! Domājiet loģiski! Kāpēc firmai piestādīt jums rēķinu un maksāt naudu? Nepiestādījāt? Paši vainīgi - naudu nedabūsiet. Tur tā sāls.

Un nav problēmu - naudu gribiet - rakstiet rēķinu

es tieši tāpat rīkotos un jūs visas - arī
Andaz
Andaz 08.04.2010 10:35
27892 ziņojumi
Tieši tāpēc jau arī nepretojos un rakstu tik augšā:-D Bet man tā būtība neliekas īsti loģiska : man kā atlaides saņēmējam jāizraksta rēķins ar tekstu "atlaide no apgrozījuma" vai "preču apjoma atlaide" .
Abra
Abra 08.04.2010 10:56
2285 ziņojumi
Loģika tā - neuzrakstīji, naudu nedabūsi. Ir pat ļoti loģiski
Andaz
Andaz 08.04.2010 10:59
27892 ziņojumi
Tādai loģikai piekrītu:-D
Abra
Abra 08.04.2010 11:02
2285 ziņojumi
Методичка СГД.

Пример 67.

Поставщик товаров A (облагаемое лицо) и покупатель товаров B (облагаемое лицо) заключили договор купли-продажи товаров с условием, что за достигнутый за определенный период времени объем покупок поставщик товаров A предоставит покупателю B bonus скидку в размере 10% от стоимости поставленных товаров в виде денежной премии. Предусмотренными в договоре условиями для предоставления скидки установлено, что покупатель товаров оплачивает всю указанную в налоговом счете сумму.

Поставщик товаров A в марте отправляет товары покупателю В и выписывает налоговый счет, в котором указывает стоимость товаров 1000 Ls, ставку НДС 18%, рассчитанный НДС 180 Ls, всего 1180 Ls.

Так как покупатель товаров B выполнил условия договора, поставщик товаров A в конце предусмотренного договором периода (в апреле) предоставляет покупателю скидку в размере 10% от стоимости поставленных товаров в виде денежной премии, то есть 100 Ls (1000 Ls х 10%), и выписывает налоговый кредитный счет, в котором указывает сумму скидки 100 Ls, ставку НДС 18%, рассчитанный НДС 18 Ls, общую сумму, которая возвращается покупателю B - 118 Ls.

Покупатель товаров B в бухгалтерском учете использует метод непрерывной инвентаризации учета запасов.

Поставщик товаров A в бухгалтерском учете упомянутую сделку отражает следующим образом (Ls):

1) в марте поставляет товары и выписывает налоговый счет, учитывает рассчитанный НДС:

Д "Задолженность покупателей и заказчиков" 1180

К "Доходы хозяйственной деятельности" 1000

К "Расчеты по налогу на добавленную стоимость" 180.

Стоимость поставленных товаров 1000 Ls указывается по строке 41, рассчитанный НДС 180 Ls - по строке 52 декларации НДС за март.

2) получает оплату за поставленные товары:

Д "Деньги" 1180

К "Задолженность покупателей и заказчиков" 1180;
Makssoft
Makssoft 08.04.2010 11:09
24096 ziņojumi
и так далее
Makssoft
Makssoft 08.04.2010 11:11
24096 ziņojumi
Jā , arī tajos VID metodiskajos norādījumos rakstīts, ka piegādātājs par atlaides summu izraksta kredītrēķinu nevis otrādi.
Abra
Abra 08.04.2010 11:25
2285 ziņojumi
Бывают еще дебетные счета.
Albina
Albina 08.04.2010 12:40
64743 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.