Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
pirmo reizi - pensionārs
Sveicināti! Pirmo reizi nākas saskarties ar pensionāru lietām. Tātad situācija ir tāda: SIA vienīgais valdes loceklis strādāja arī citā darbā, kur bija nod.grāmatiņa un tika saņemta alga. Maija beigās viņam palika 62 gadi un no jūnija no tā otrā darba aizgāja, lai saņemtu pensiju. Kas turpmāk mainās, ja viņš te paliek un turpina saņemt algu (es domāju, kā mainās algas aprēķins, kas vēl ir vajadzīgs)? un ja uztaisam viņa mvadības līgumu bez atalgojuma?
Zinu, ka to visu va samklēt, bet tagad īsumā varbūt dodiet kādus galvenos pieturas punktus. Liels paldies
Atbildes (5)
Cita VSAOI likme, nav neapliekamais minimums.
Ja vadības līgums bez atlīdzības - tad neskaitās darba ņēmējs.
paldies Ilma!
Cik saprotu man, kā grāmatvedim, interesē pincipā tikai pension.vecumaiestāšanās brīdis? Ja 21.maijā palika 62 gadi, tad es, neatkarīgi no tā kad civlēkam tiks uzskaitīta pensija un kad būs ieraksts grāmatiņā, par jūniju jau rēķinu algu ar jaunajām VSAOI likmēm un bez neapl.min Vienīgi kas man jāsūta VIDam un kad? tu bija 33. kods?
Un otrs gadījums, ja no jūnija cilvēkam uztaisam vadības līgumu, tad viņš zaudē DŅ statusu, nosūta 25. kodu un viss? par pensiju te nekur nav jāpiemin?
Neapliekamais minimumu nepiemēro no 21.maija VSAOI pensionara likme pareizi sakot ar 1.jūniju.Kods 33.Otrsvariants 21.maijā 25.kods, nekas nav jaziņo saistībā ar pensiju
33.kods bija arī jāsūta 3 dienu laikā?
Liekas, ka tā bija, bet nosūtīsiet EDS vēlāk arī nebūs bēda.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture