Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Reprezentācija ES PVN
Varbūt kāds varētu ieteikt kā pareizi iekontēt PVN no reprezentatīvam precēm kuri saņemti no ES. Man sagādā problēmu tas ka priekšnodoklī mēs varam atskaitīt tikai 40 %...
Atbildes (14)
Ну так и граматуйте
Д57ХХ - 40%
К57ХХ - 100%
Man tieši tāds pats jautājums,čuja, ka šeit kaut ko cilvēks nesaprot;-)
Cilvēks nesaprot, "kā pareizi iekontēt PVN no reprezentatīvam precēm", bet es nesaprotu:
= kā prece automātiski pārvēršas par prezentāciju;
= kur rodas PVN, ja dokuments (PZ) no ES?
Jo... preces ir preces, prezentācijas izdevumi ir prezentācijas izdevumi. Tās ir 2 atšķirīgas lietas (jēdzieni).
Думаю, что человек спросил все же правильно. Речь о реверсе за репрезентационные товары из ЕС.
Ā.Nu smalki.Konkrētāk varbūt pajautāt;-)
Preces attiecās uz reprezentācijas izdevumiem. Ta ka par saņemtam precēm no ES ir jātaisa reverss man radies jautājums kā pareizi to izdarīt, jo priekšnodoklī varam atskaitīt tikai 40 %. Ar PVN deklarāciju viss skaidrs, bet ar kontējumu ne visai, vai šīs būs pareizs:
Piemēram, preces vērtība 100, PVN 21:
D7... K5310 100
D5722 K5722 8.40 (40% no PVN)
D7... K5722 12.60 (60% no PVN)
А зачем расходы увеличивать на 12,60? Вы же ПВН поставщику не платили
А куда тогда эту разницу девать?
В карман
Не в карман, а из кармана
Начислять реверс надо на всю сумму покупки, а вычитать предналог можно только на 40%. Вот 60% и пойдет в расходы.
А где Вы разницу увидели?
Тут и видим. А где еще 60% от К57ХХ?
Ну так и граматуйте
Д57ХХ - 40%
К57ХХ - 100%
Спасибо Maija
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture