По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Iesācējiem

Kapitālu daļu pārdošana un ar to saistītās darbības Uz tēmu sarakstu

Kapitālu daļu pārdošana un ar to saistītās darbības
Sveiki!

Šajā jomā esmu pamatīgs iesācejs un man ir paris neskaidrības:

Situācija:

Mēs esam SIA ar trīs īpašniekiem un vienu valdes locekli. Mēs vēlamies pārdod daļu no uzņēmuma ceturtai fiziskajai personai, kurš arī vēlas kļūt par valdes locekli.

Tātad es saprotu, ka man nepieciešams:

1.Jaunsdalībnieku reģistrs - 18. veidlapa + dalībnieku reģistrācijas veidlapa + 10Ls par izmaiņu veikšanu

2.Pieteikumspar jaunu valdes locekli - 18. veidlapa + dalībnieku sapulces protokola izraksts ar attiecīgo lēmumu + kvīts par izmaiņu veikšanu un publikāciju.

Visvairāk mani samulsināja sapulces protokols. Vai sapulci var noturēt, ja nav ieradušies visi dalībnieki, bet balsu kopskaits ir >51%

Un vai ir vel kkas tāds, ko man vajadzētu zināt, lai varētu veikt šīs darbības?
Kristapsm9
Kristapsm9 16.12.2010 17:57
14 ziņojumi

Atbildes (10)

Jaunais cilvēk!

Neņemiet nost maizi juristiem!

Par kaut ko šajā dzīvē ir arī jāmaksā!

Par baltu velti ir tikai siers peļu slazdā, un arī tad - tikai otrajai pelei.

Samaksājiet, un es Jums visus šos dokumentus sakārtošu, pat uz UR aiznesīšu un lēmumu atnesīšu.

Bet ne jau šeit par "paldies" internetā.
Aivars007
Aivars007 16.12.2010 18:00
26984 ziņojumi
Dalībnieku reģistrs man ir sagatavots, tā pat arī visi dokumenti par valdes sastāva maiņu arī. Uzņēmuma reģistra adrese arī ir zināma. Vienīgā lieta, ko es nezinu ir - vai īpašnieki var noturēt sapulci ja uz to nav ieradušies visi īpašnieki?
Kristapsm9
Kristapsm9 16.12.2010 18:10
14 ziņojumi
www.likumi.lv

Komerclikums
Aivars007
Aivars007 16.12.2010 18:10
26984 ziņojumi
Ir arī:

212.pants Dalībnieku sapulce

(1) Dalībnieku sapulce ir lemttiesīga, ja tajā piedalās dalībnieki, kuri kopā pārstāv vairāk par pusi no balsstiesīgā pamatkapitāla, ja statūti neparedz lielāku pārstāvības normu.

Paldies!
Kristapsm9
Kristapsm9 16.12.2010 18:26
14 ziņojumi
Что именно вы хотите продать? Доли принадлежат конкретным лицам. Они и могут, если хотят, эти доли продать третьему лицу, но сначала должны их предложить другим участникам. Второй вариант - принять нового участника на новые доли капитала.
Maija
Maija 16.12.2010 18:31
28223 ziņojumi
1. Mums ir mutiska vienošanās ar pircēju personu par kapitāla daļu pārdošanu un esošajiem īpašniekiem nav iebildumu pret šo daļu pārdošanu jaunajam īpašniekam.

2. Jauna uzņēmuma dibināšana aizņem samērā lielu laiku un resursus + vel jamaksa visadiem jurstiem.
Kristapsm9
Kristapsm9 16.12.2010 18:44
14 ziņojumi
Kas tie tādi Jūs esiet? Kada fiziska persona - kapitāldaļu īpašnieks?Pašam uzņēmumam nav nekāda darīšana par fizisko personu daļām. Tad tie divi īpašnieki lai arī pārdod savas kapitāldaļas.
Ilma
Ilma 16.12.2010 19:04
30495 ziņojumi
Paši gudri, ies nu maksāt visādiem tur juristiem.
Aivars007
Aivars007 16.12.2010 21:56
26984 ziņojumi
...visādiem tur juristiem, vēl grāmatvežiem. Tādi uzņēmuma vadītāji diemžēl arvien biežāk sastopami.
Zemene
Zemene 17.12.2010 09:50
43 ziņojumi
Jums nepieciešams pierādīt, ka visi esošie īpašnieki atsakās no savām pirmpirkuma tiesībām. Ko darīsiet tad, ja kāds no tiem īpašniekiem, kas nav bijis sapulcē, teiks, ka neko nav zinājis un būtu pircis daļas?

Parastā gadījumā, ja kāds grib pārdot daļas, tad paziņo pārējiem īpašniekiem un viņiem ir laiks apdomāt to, vai labāk pirkt vai atteikties no pirmpirkuma tiesībām. "Paātrināt" šo procesu var, sasaucot sapulci, bet tikai tad, ja visi īpašnieki piedalās. Principā daļu pārdošana nav sapulcē lemjams jautājums, jo tas ir darījums starp īpašniekiem, tādēļ 51% vairākumam nav nekādas nozīmes. Man bija gadījums, kad ātri vajadzēja piesaistīt investoru un tad tika sasaukta sapulce, kur esošie dalībnieki atteicās pirkt daļas. Sapulces protokols tad var kalpot par pierādījumu, ka dalībniekiem bija iespēja izmantot pirmpirkuma tiesības. Bet ja kaut viens nepiedalās, tad jums nepieciešams rakstisks atteikums no attiecīgā dalībnieka, pat ja UR to neprasa, lai novērstu problēmas nākotnē.

Bez tam jauno dalībnieku reģistru jāparaksta VISIEM dalībniekiem, kuru daļu apmērs ir mainījies.
Ilzex
Ilzex 17.12.2010 10:44
2681 ziņojums

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.