Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
avansa norēķini
Sakiet lūdzu, kā pareizi numurēt čekus, kas pievienoti avansa norēķinam? Katru mēnesi sākt ar Nr.1 vai arī čeki jānumurē no gada sākuma līdz beigām? Kā būs pareizi?
p.s.manvienai paziņai tikko VID tem.pārbaude uzlika sodo 100 Ls par to, ka viņai nebija uz katra čeka numura, tādēl man tāds jautājums uzradās.
Atbildes (98)
Макссофт, чекам присвоены порядковые номера в авансовых отчетах, и на чеках написаны те же номера, под которыми они описываются в авансовом отчете. Разве ещё что-нибудь для мелочёвки нужно?
По поводу приложения - у меня в программе каждый чек идет отдельно: мелкие мдут в строку "прочие", а больше 100 латов - отдельными строками.
"attaisnojuma dokumentus, kas pamato pārvadāšanu" - Вы карандаши и марки перевозите? Написать то они написали, теоретики хреновы, но вот только "регистр" - понятие широкое.
Tt - совсем запуталась. Я вручную заполняю ав.отчет. А в программу ввожу двумя проводками на основании ав.отчета.
Странно- как может програмист изменить учет ,в моих программах проводки по каждому чеку ( иначе и быть не может ), а ав. отчет-это савокупность отчетных документов .
da uzh, a jeslji ja neperevozhu (nepārvadāju) to iegādāto materiālu, tās pašas pildspalvas un papīru, bet atnesu no veikala kājām kopā ar visu čeku, kāds vēl preces pavaddokuments. Ak dievs, līdz kam tad mēs nonāksim, es teiksim uzskatu, ka visi čeki man tiek reģistrēti avansa norēķinā, tur ir gan numurs pēc kārtas, gan datums, gan attaisnojuma dokumenta numurs, gan grāmatojums un vēl neviens man nav prasījis, kāpēc man čeki nav ierakstīti Preču dokumentu reģistrācijas žurnālā.
Šis jautājums tika pacelts arī mūsu VID nodaļā vienā no semināriem uz ko konsultate atbildēja, ka šai žurnālā ir jāreģistrē tikai un vienīgi PPR un ne čeki un ne rēķini, bet PPR pat ja uz tās nopirkas mašīnai rezerves daļas vai papīrs, tāpēc viņa pati teica ērtāk ir iegādāties to visu uz čekiem, ja tā nav prece, kura jāiegādājas uz PPR.
Jāteic, cik auditoru tik viedokļu droši vien. Un attiecībā uz kontējumu uz dokumentiem es lasīju kaut kur, vot tagad neatcerēšos kurā normatīvajā dokumentā, ka ja ir vienveidīgu attaisnojuma dokumentu kontējums pievienots kopsavilkumā, respektīvi tas būtu avansa norēķins, tad nav nepieciešams kontējums uz paša čeka (nu nekur nav teikts, ka man vēl kontējumi divas reizes jāraksta). Man pat ir kopsavilkumi ar kontējumiem pie tādām KTPR, kur tiek iepirktas ciršanas tiesības no fiziskām personām, kur parādas viss aprēķins, gan IIN, gan izmaksājamā summa.
Vienkārši, ja auditoram ir likts atrast kaut ko viņš atradīs kaut vai ja kādā no dokumentiem nav uzrakstīts izmaksāts pēc līguma Nr... un aizmirsies pielikt līguma datumu. Neuzskatu, ka tas ir būtisks pārkāpums, bet tas jau atkarīgs no auditora cilvēcīguma!!!!!!
Instant , писать -то Вы можете ,а вводить нужно каждый чек с указанием Персоны и вида расхода + ПВН
Veta, a kto jeshjo budet gavaritj etim proverjajushjim shto onji ne pravi- jeslji ne mi?
Man gribēja uzlikt soda naudu par to ka uz kases orderiem nav pases datu un zīmoga, bet es neapjuku un paprasīju parādīt man MK noteikumos 584 punktu, kur rakstīts tas kā obligāts rekvizīts: ir tikai pases dati nepieciešami par nerezidentiem "fiziskās personas — skaidrās naudas maksātāja — vārds, uzvārds un personas kods (rezidentiem), personu apliecinoša dokumenta dati (dokumenta nosaukums, numurs, izsniegšanas datums un vieta) vai personas identifikācijas kods un valsts nosaukums (nerezidentiem), ievērojot šo noteikumu 26.punktā noteikto kārtību attiecībā uz ārvalsts valūtas pirkšanas darījumiem;" un zīmogs vispār vairs nefigurē.
Tak viss ko es dzirdēju kā atbildi bij- labi, ka mums vēl ir zinoši grāmatveži, kas seko visām izmaiņām un palabo mūs, kad mēs kļūdamies.
Инст. В авансовом отчете может быть и несколько проводок, а не только две. И в приложение если почитать законы попадают документы, на основании которого вы отчисляете предналог (а это как известно: налоговый счет или платежка).
Мартинас. Могу гордо сказать, что марки я перевожу, пешком ходить - работать будет некогда.
Skorpion "в моих программах проводки по каждому чеку ( иначе и быть не может )"
Это почему же не может????? Я в программу ввожу общий итог авансового отчета. Получается 2-6 проводок ( в зависимости от кол-ва счетов). Зачем каждый чек вводить?
Makssoft
"Амуил, так в этом номере порядковом вся соль, чтоб ничего задним числом. Если учет на программе, то распечатывать каждый месяц, а номер-то где-то вестись должен. Но мои клиенты распечатали все с начала года по запросу проверки и ничего."
Не поняла к чему это обращение ко мне? Я что разве это отрицала, что нужен порядковый номер?
Я этого не отрицала, накладные регистрирую в журнале, правда номер регистрации не пишу на накладной. Честно сказать не видела , в каком документе говорится о том, что номер регистрации нужно обязательно указывать на накладной.
Я тоже ввожу каждый чек отдельной проводкой, а в конце месяца распечатываю каждый счёт за месяц - вот и регистр.
Tt - Ну, то что в авансовом отчете может быть несколько проводок(не две) - я в курсе. За остальное - спасибо. Значит, сумма ав.отчета с чеками до 100,00 должна попадать в строку "прочие", даже если общая сумма ав.отчета превышает 100,00.
Skorpion - писать -то Вы можете ,а вводить нужно каждый чек с указанием Персоны и вида расхода + ПВН - ПОЧЕМУ?
Amuil, vot i menja eto interesujet, a gde napisano, ka uz katra attaisnojuma dokumenta jāraksta tā reģistrācijas kārtas numurs? Ja nu man atrpd kādu čeku uz kura aizmirsies uzlikt numurs pēc avansa norēķina, tad nez kurš būs tas likumpants, kuru būšu dotajā brīdī pārkāpusi?
Amuil,может в разных программах разная техника " ввода " отчетного документа , но в результате
я думаю у Вас зарегистрирован каждый чек с указанием Персоны , суммы, вида затрат,ПВН- иначе нет
возможности " выделить " документы до 100 лат и при аудите ( возврат ПВН ) распечатать весь пред-
налог по " маленьким суммам "- я это делаю постоянно .Мне кажется Вы ухватились не за суть вопроса,
а за " технику ввода ",возможно я недопоняла - что такое " две проводки " , если к примеру 20 чеков
Амуил, Клео.Это говорится в правилах о бухучете п.8.
Skorpion - если 20 чеков с однотипными двумя проводками 7170/2380 и 5721/2380, то я ввожу 7170/2380(общая сумма по 20-ти чекам) и 5721/2380(общая сумма по 20-ти чекам).
Я придерживаюсь своего мнения- для того бухгалтерия и есть УЧЕТНАЯ наука , чтобы приходывать
каждый отчетный документ ( если это даже не нравится) а не обезличивать однотипные.
paldies Tt
...Lai novērstu iespēju izdarīt atkārtotu ierakstu, pēc attaisnojuma dokumenta ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā dokumentā norāda ieraksta kārtas numuru. - tas nozīmē alikam jau arī to, ka nevar būt divi kārtas numuri uz viena attaisnojuma dokumenta. Un grāmatvedības reģistrs ir arī avansa norēķins.
Jo dziļāk mežā jo vairāk malkas. :))
Skorpion, Visus ierakstus grāmatvedības reģistros izdara saimnieciskā darījuma dienā vai iespējami drīz pēc tās, bet ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc tā mēneša beigām, kurā saimnieciskais darījums noticis. Ierakstus izdara divkāršā ieraksta sistēmā, pamatojoties uz attaisnojuma dokumentiem vai viendabīgu dokumentu kopsavilkuma datiem. - Laikam jau te pateikts par tiem viendabīgajiem dokumentiem. Bet tur jau tā lieta, katrs mēs tos noteikumus izlasam pa savam
bet MK varbūt domājis to vēl savādāk rakstīdami tos noteikumus.
Клео, вы спросили gde napisano, ka uz katra attaisnojuma dokumenta jāraksta tā reģistrācijas kārtas numurs? Я и ответила. А является оправдательным документом авансовый отчет - это вопрос отдельный. Я, например, считаю, что внешним документам (чекам) надо отдавать предпочтение перед внутренним (авансовым отчетом).
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture