По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Mazvērtīgā inventāra norakstīšana Uz tēmu sarakstu

Mazvērtīgā inventāra norakstīšana
Līdz šim rakstīju mazv.inv.norakstīšanas aktus 1x mēnesī, aktā norādot katrai lietai nosaukumu,mērvienību,daudz.,summu, kur izlietots.Ražošanas apjoms palielinājies un liekas vairs nav normāla rakstīšana (akts uz 3 lapām).Šeit sadaļā VEIDLAPAS noskatījos mazvērt.inv.un arī ražošanā izlietotiem materīāliem norakstīšanas aktus,kur norādīta tikai kopējā norakstāmā summa mēnesī.Vai es tiešām tik vienkārši varu atvieglot sev darbu un tā sīkumainā rakstīšana bija "martiškin trud"?
Frezy
Frezy 19.08.2004 16:32
1986 ziņojumi

Atbildes (7)

Ja teiksim jānoraksta automašinai rezerves daļas nopriktās, es norakstu zem viena nosaukuma - rezerves daļas, neizdalu pa nosaukumiem.
Cleo
Cleo 19.08.2004 17:15
19234 ziņojumi
Manā gadījumā ļoti daudz sīkumu, kurus norakstu uz 7550- dažādi saimn.izdevumi.Tadvar būt es varu rakstīt "Dažādi" un summa.Lūdzu komentārus vai dalīties savā pieredzē attiecībā uz norakstīšanas aktiem, jo man šis jautājums ir "sāpīgs"...
Frezy
Frezy 19.08.2004 17:58
1986 ziņojumi
Nepacietīgi gaidu kādu komentāru.Kādai informācijai obligāti jābūt norakstīšanas aktos?
Frezy
Frezy 20.08.2004 10:07
1986 ziņojumi
Es tomēr rakstu uz 3 lapām, bet atskirībā no Frezy nerakstu, kur izlietots. Man ražošana, skrūvītes, detaļas utt. Iepriekšējā firmā mums šo darbiņu darīja sekretāre. Tā kā mums nav mazvērtīgā uzskaite krājumos, tad uzskatu ka kaut kādai "šķietamai" kontrolei jābūt.
Casy
Casy 20.08.2004 10:47
781 ziņojums
Akts par mazvērtīgā inventāra un materiālu norakstīšanu ir attaisnojums tam, ka nopirktie materiāli ir norakstīti izmaksās.
Cleo
Cleo 20.08.2004 10:59
19234 ziņojumi
Jā jā to es zinu, bet mēs sīki un smalki kontrolējam, ko mēs norakstam uz izmaksām:)
Casy
Casy 20.08.2004 11:06
781 ziņojums
Frezy, vadieties pēc sava nolikuma par šo materiālo vērtību uzskaiti un norakstīšanas kārtību.
Cleo
Cleo 20.08.2004 12:51
19234 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.