Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Nodokļi un nodevas
Экспорт или поставка товара в ЕС? Uz tēmu sarakstu
52 ziņojumi
Atbildes (46)
Atbilstoši likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” (turpmāk-likums) 1.panta29.punktam, preču eksports ir preču izvešana no iekšzemes uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām.
Jūsu gadījumā preces no iekšzemes tiek transportētas uz citu ES dalībvalsti, kas atbilst preču piegādei ES teritorijā.
Likuma 4.pantatrešās daļas pirmais punkts nosaka, ja preces tiek nosūtītas vai transportētas, preču piegādes vieta ir tā vieta kur atrodas preces, kad tiek uzsākta preču nosūtīšana vai transportēšana.
Savukārt likuma 7.pantapirmajā pantā ir noteikts, ka nodokļa 0 procentu likme tiek piemērota preču eksportam. Tā kā preču piegādes vieta ir Latvija un Jūsu rīcībā nav eksportu apliecinošu dokumentu, piemērojama nodokļa 22 procentu likme.
52 ziņojumi
vai sniegusi šos pakalpojumus, nevar uzrādīt eksportu apliecinošus dokumentus vai dokumentus,
kuri apliecina nodokļa 0% likmes piemērošanu,
tā maksā nodokli par piegādātajām precēm vai
sniegtajiem pakalpojumiem, atbilstoši likuma
„Par pievienotās vērtības nodokli” 5.pantapirmajā vai trešajā daļā noteiktajai likmei.
nodokļa 0% likmi ir tiesīgs piemērot tikai pirmais
eksportētājs.
muitas lietu izpratnē, bet atsevišķos gadījumos
darboties pēc pilnīgi atšķirīgiem principiem.
vērtības nodokli” prasības un preces tikušas nosūtītas uz citu dalībvalsti,
ir jārēķinās ar iespēju, ka jālūdz administratīvajai tiesai pieprasīt papildu
informāciju par to, vai par precēm pievienotās vērtības nodoklis ir samaksāts, no attiecīgā dalībvalsts uzņēmuma vai nodokļu administrācijas.
52 ziņojumi
Labdien!
Atkārtoti paskaidrojam, ka darījums nav uzrādāms kā eksporta darījums, jo preču izvešana no Latvijas veikta uz ES dalībvalsti, ka likuma „Par PVN” izpratnē ir preču piegāde ES teritorijā.
Ja eksporta procedūra būtu uzsākta Latvijā, noformējot muitas deklarāciju Latvijā un noslēdzot to citā ES dalībvalstī, tad darījumam varētu piemērot 0 % likmi kā eksporta darījumam.
Šajā situācijā preču saņēmējs ir jūsu uzņēmums, jānorada savs PVN numurs.
52 ziņojumi
Считаю, что в вашем случае товары транспортировались именно в Норвегию, а не в другую страну ЕС, поскольку ЦМР выписана не до Швеции, а до Норвегии.Да, по дороге оказалась Швеция, но это могла быть любая другая страна ЕС, например,Дания.Чем мотивирует налоговая заявление о том, что груз транспортировался в другую страну ЕС?
52 ziņojumi
52 ziņojumi
2.Себе в страну ЕС, ну, глупо как-то.По логике те же 22%, ведь у вас нет шведской ПВН регистрации.
3.Вообще никуда - так не бывает, потому, что сейчас есть 48.2 в декларации.
4.Услуги с 0%. А это услуги?
52 ziņojumi