Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Darbinieku skaits un alga mikrouzņēmumā Uz tēmu sarakstu
Elve 15.06.2011 10:15
151 ziņojums
151 ziņojums
Atbildes (13)
Manuprāt ir jāizlasa mikrouzņēmuma nodokļa likums, noteikumi par MUN deklarācijas aizpildīšanu un VID metodika.
Manuprāt, viss atbilst likumdošanai, lai nezaudētu mikro statusu.
Vienkārši ir vajadzība izņemt vairāk nekā tos 500 LVL, tad domāju talkā paņemt radus, kuriem katram izmaksāt pa 500 LVL par nepilnu nostrādātu mēnesi.:-/
Vienkārši ir vajadzība izņemt vairāk nekā tos 500 LVL, tad domāju talkā paņemt radus, kuriem katram izmaksāt pa 500 LVL par nepilnu nostrādātu mēnesi.:-/
Elve 15.06.2011 11:07
151 ziņojums
151 ziņojums
Ja MUN atskaitē parādīsies kādā mēnesī 6 darbinieki, tad domāju zaudēsiet MUN statusu un tā iznāk, ja pusmēnesi strādā viens un pusmēnsi c its.;-)
и сколько человек будет у вас работать в этом месяце?
если 2 человека работали только по пол месяца, их все равно два, а не "пол землекопа"
если 2 человека работали только по пол месяца, их все равно два, а не "пол землекопа"
Bet tajā mēnesī, kad atskaitē parādīsies 6 cilvēki, viņi taču nebūs strādājuši vienlaicīgi- viens būs atbrīvots un pēc tam vietā pieņemts cits. VID metodikā teikts:
3.10. Nodokļu maksātājs zaudē mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu ar nākamo taksācijas periodu, ja:
– kādā taksācijas perioda brīdī mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam ir vairāk par 5 mikrouzņēmuma darbiniekiem.
Es saprotu, ka šajā gadījumā tāda brīža nebūs, tāpēc nedraud zaudēt statusu.
3.10. Nodokļu maksātājs zaudē mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu ar nākamo taksācijas periodu, ja:
– kādā taksācijas perioda brīdī mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam ir vairāk par 5 mikrouzņēmuma darbiniekiem.
Es saprotu, ka šajā gadījumā tāda brīža nebūs, tāpēc nedraud zaudēt statusu.
Elve 15.06.2011 11:31
151 ziņojums
151 ziņojums
Respektīvi, gribēju teikt, ka manuprāt tas neskaitās, ka vienlaicīgi tiek nodarbināti vairāk ka 5 darbinieki. Viņi ir vairāk kā 5 tikai atskaitē. Ziņās par darba ņēmējiem taču ir iepriekšējā darbinieka atbrīvošanas datums un jaunā darbinieka pieņemšanas datums.:-(
Elve 15.06.2011 11:39
151 ziņojums
151 ziņojums
Nez vai VID pētīs Jūsu darbinieku likumsakarības. Varbūt tad jāpievieni kāds paskaidrojums par situāciju. Pajautājietc VID,ir mums pastāstīsiet;-)
Согласна с Elve. Просто при заполнении декларации в 7 строке (Инф. о работниках и доходах)получится 6 работников, а в 12 (Число работников, превышающих 5 человек) - 0. В вопросах-ответах на сайте ВИДа такая ситуация есть (15 вопрос).
Tātad- VID informatīvajā tālrunī (bet tur saņemtajai informācijai nekad īsti neuzticos, jo tur ir klausīti arī tāāāāādi brīnumi!!!) teica, ka mikrouzņēmuma nodokļa maksātāja statuss šādā situācijā zaudēts netikšot.
Ilma, manuprāt, pretējā gadījumā situācija būtu vienkārši absurda. Pieņemsim, ka darbinieks mēneša sākumā (piem. 5.datumā) rupji pārkāpj darba kārtības noteikumus un tiek atbrīvots no darba. Tad, lai nepārsniegtu 5 darbinieku robežu, man kā darba devējam ir jāgaida nākamā mēneša sākums, lai varētu pieņemt kādu vietā un tikmēr man uzņēmumā darbs stāv uz vietas? Mums gan tie likumu pieņēmēji izceļas ar asprātībām, bet tas jau gan būtu neloģiski...
Ilma, manuprāt, pretējā gadījumā situācija būtu vienkārši absurda. Pieņemsim, ka darbinieks mēneša sākumā (piem. 5.datumā) rupji pārkāpj darba kārtības noteikumus un tiek atbrīvots no darba. Tad, lai nepārsniegtu 5 darbinieku robežu, man kā darba devējam ir jāgaida nākamā mēneša sākums, lai varētu pieņemt kādu vietā un tikmēr man uzņēmumā darbs stāv uz vietas? Mums gan tie likumu pieņēmēji izceļas ar asprātībām, bet tas jau gan būtu neloģiski...
Elve 15.06.2011 12:02
151 ziņojums
151 ziņojums
Bet vispār šajā situācijā mani vairāk uztrauc tas, ka katrs no darbiniekiem par nepilnu mēnesi saņems 500 LVL:-/
Elve 15.06.2011 12:05
151 ziņojums
151 ziņojums
Elve, piekrītu, ka tas būtu neloģiski un ja arī VID kons.bijatāda atbilde, tad domājams tā arī ir. Par 500 Ls par nepilnu mēnesi liekas nebija jāuztraucas;-)
Paldies visiem par diskusiju:-)
Elve 15.06.2011 12:39
151 ziņojums
151 ziņojums
Nav taisnība par darbiniekiem.
MUN deklarācijā drīkst parādīties kaut 50 darbinieki, galvenais - "Ja mikrouzņēmuma darbinieku skaits ceturksnī ir mainīgs, mikrouzņēmumu nodokļa likmi nosaka pēc lielākā darbinieku skaita attiecīgajā ceturksnī, ņemot vērā tos darbiniekus, kuri nostrādājuši ne mazāk par pusi no attiecīgā ceturkšņa."
Kas attiecas uz darba algu - tad jāsaņem ir nevis 500 lati par pusmēnesi, bet tik, cik noteikts darba līgumā.
Ja mēneša alga 500, tad par pus mēnesi tā ir 250 latu + atvaļinājuma kompensācija.
Tikai nevajag aizmirst, ka nemaz tik vienkārši nevar atbrīvot no darba darbiniekus!
MUN deklarācijā drīkst parādīties kaut 50 darbinieki, galvenais - "Ja mikrouzņēmuma darbinieku skaits ceturksnī ir mainīgs, mikrouzņēmumu nodokļa likmi nosaka pēc lielākā darbinieku skaita attiecīgajā ceturksnī, ņemot vērā tos darbiniekus, kuri nostrādājuši ne mazāk par pusi no attiecīgā ceturkšņa."
Kas attiecas uz darba algu - tad jāsaņem ir nevis 500 lati par pusmēnesi, bet tik, cik noteikts darba līgumā.
Ja mēneša alga 500, tad par pus mēnesi tā ir 250 latu + atvaļinājuma kompensācija.
Tikai nevajag aizmirst, ka nemaz tik vienkārši nevar atbrīvot no darba darbiniekus!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt