Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Aktuālā diskusija
Mikronodoklis Uz tēmu sarakstu
Gunitau 28.06.2011 14:26
44 ziņojumi
44 ziņojumi
Atbildes (29)
Nē, mēs nepiestādījām nekādu papildus summu. Ja Latvenergo piestāda 300.00Ls (ar PVN). Mēs piestādam 100.00Ls (ar PVN) vienam uzņēmuma un 100.00 Ls(ar PVN) otram uzņēmumam. Paši izdevumos iekļaujam 81.97 Ls (savu daļu).
Gunitau 28.06.2011 14:45
44 ziņojumi
44 ziņojumi
Linete paldies, to jau es saprotu, kas ir apgrozījums, bet šeit ir pareizi jānoformulē un cerēju, ka kādam ir idejas, jo patiesībā es neredzu šai gadījumā, ka tie ir saimnieciskās darbības ieņēmumi, jo tie faktiski nav mūsu MUM SIA ieņēmumi, bet piespiedus sadarbības ieņēmumi, kuriem pretī ir Latvenergo izdevumi, tomēr tie 9%????????? mani satrauc. UN vēl, kā PVN deklarācijā (mums ir ceturksnis), bet Mikronodokļu atskaitē neiekļaujot, ja pieņem, ka nav sainieciskās darbības ieņēmums, kas tad būs? PVN būs, bet mikro nē?
Gunitau 28.06.2011 14:56
44 ziņojumi
44 ziņojumi
Neto apgrozījums ir ieņēmumi no uzņēmuma pamatdarbības, produkcijas pārdošanas un pakalpojumu sniegšanas, no kuriem atskaitīta tirdzniecības atlaide un citas piešķirtās atlaides, kā arī pievienotās vērtības nodoklis un citi nodokļi, kas tieši saistīti ar pārdošanu.
Viss ir atkarīgs no tā, kā Jūs to savu rēķinu apsaucat un kā nogrāmatojat.
Ja rēķins ir elektrības kompensācija pēc skaitītāja, tad debetējat elektrības kontu un nebūs Jums nekāds 9% no apgrozījuma, jo kompensācija vnk samazinās elektrības izmaksas.
Rēķinā, protams, jābūt atsaucei uz Latvenergo rēķinu (numurs, datums).
Ja grāmatosiet uz ieņēmumu kontu, tad tie būs ieņēmumi, kas apliekas ar 9%.
Ja rēķins ir elektrības kompensācija pēc skaitītāja, tad debetējat elektrības kontu un nebūs Jums nekāds 9% no apgrozījuma, jo kompensācija vnk samazinās elektrības izmaksas.
Rēķinā, protams, jābūt atsaucei uz Latvenergo rēķinu (numurs, datums).
Ja grāmatosiet uz ieņēmumu kontu, tad tie būs ieņēmumi, kas apliekas ar 9%.
Varbūt grāmatojiet sekojoši D 2350 K 5310 = 100,- pirmam klientam
D 2351 K 5310 = 100,- otram klientam
D 7xxx d 5721 K 5310 = 100 - paši sev
D 2351 K 5310 = 100,- otram klientam
D 7xxx d 5721 K 5310 = 100 - paši sev
tas ir SIA, AS
bet mikrobam
– no apgrozījuma daļas atbilstoši Mikrouzņēmumu nodokļa likumā noteiktajiem kritērijiem, piemērojot 9% likmi,
bet mikrobam
– no apgrozījuma daļas atbilstoši Mikrouzņēmumu nodokļa likumā noteiktajiem kritērijiem, piemērojot 9% likmi,
Andaz, jā es viņu grāmatoju, kā kompensāciju un 6110 man nav, bet grāmatoju 811.. un piestādot, rēķinu ir pamatojums par elektrības pieslēgumu pēc vienošanās līguma, tikai ups diemžēl neieliku Latvenergo rēķina numuru. Un vēl nesaprotu, kā PVN deklarācijā atspoguļot, ja 9% neuzrādīšu, bet ko darīt ar PVN deklarāciju?
Gunitau 28.06.2011 15:24
44 ziņojumi
44 ziņojumi
Man jau VID pateica, ka ja esam izrakstījuši rēķinu, un saņēmuši naudu,tad tas ir ieņēmums, kas apliekams ar 9%, mums esot bijis jāpadomā pirms uzņemamies šādu rīcību-kustību. Cerēju, ka bez VID konsultantiem ir arī citi viedokļi un patiešām tie sakrīt ar maniem, ka tā nav saimnieciskā darbība un nekāds apgrozījums. Patiesībā summa ir stipri lielāka nekā 300,00, tāpēc cenšos nodrošināties ar argumentiem gadījumā, ja gadījumā kādreiz VID pārbaudē tas radīs strīdus situāciju.
Gunitau 28.06.2011 15:33
44 ziņojumi
44 ziņojumi
Tie tagad ir personīgie viedokļi, un atbildību nenes,jālasa mikrobu likumu, un priekš kam skrēja un atvēra tos mikrobus, no tiem Latvijai labuma nekāda:-/
uzņēmumus lielus
uzņēmumus lielus
7720/5310 281.97 (saņemts rēķins no Latvenergo)
5721/5310 18.03
5310/7720 200.00 (izrakstīts kompensācijas rēķins)
Es tikko nogrāmatoju šādi.
Ilma arī Jūsu grāmatojumam nav ne vainas piekrītu.
5721/5310 18.03
5310/7720 200.00 (izrakstīts kompensācijas rēķins)
Es tikko nogrāmatoju šādi.
Ilma arī Jūsu grāmatojumam nav ne vainas piekrītu.
Gunitau 28.06.2011 16:25
44 ziņojumi
44 ziņojumi
Man viens SIA arī raksta rēķinus nomniekiem par elektrības patēriņu.
Agrāk samazināju 7... konta izdevumus. Pāris gadus atpakaļ bija VIDa pārbaude un lika kontēt uz atsevišķu 6... kontu kā ieņēmumus.
Agrāk samazināju 7... konta izdevumus. Pāris gadus atpakaļ bija VIDa pārbaude un lika kontēt uz atsevišķu 6... kontu kā ieņēmumus.
pareizi kirsbauma, samazina izdevumus ja kredītrēķins, pārrēķins citriez Latvijas mobilais telefons, iepriekšējā mēnesī par daudz izrēķinājis, un tad pārrēķins
Я думаю, что какие бы проводки Вы не придумывали, всё равно ваши счета VID отнесёт к доходу.
Подумайте о таком выходе:
1.заключите между собой договор о порядке распределения потреблённой электроэнергии;
2.оплачивайте раздельно на Латвэнерго свою часть (вторая фирма: "Par firmu ... saskaņā ar rēķinu...")
Латвэнерго до лампочки (каламбур ) от кого она получит деньги.
Подумайте о таком выходе:
1.заключите между собой договор о порядке распределения потреблённой электроэнергии;
2.оплачивайте раздельно на Латвэнерго свою часть (вторая фирма: "Par firmu ... saskaņā ar rēķinu...")
Латвэнерго до лампочки (каламбур ) от кого она получит деньги.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt